Strona 1 z 1

webDAV i windows10pro

: sob lip 25, 2020 3:33 pm
autor: R70
To moje początki z DDNS i nie potrafię poradzić sobie z dostępem do NAS przez webDAV
Usługa jest oczywiście zainstalowana na NAS, porty 5005, 5006 (a także 5001 i jeszcze kilka innych przekierowane) za pomocą DSM->dostęp zewnętrzny (loguję się do serwera, zrobiłem obraz wolumenu w ABfB korzystając z DDNS - czyli mapowanie działa), ale nie mogę dostać się do folderów przez webDAV.
działałem tak jak tu:
https://www.youtube.com/watch?v=3l6jiq4uGHI
czy tu:
https://www.maketecheasier.com/map-webd ... windows10/
i nie mogę się zalogować. Co robię nie tak ?

RAIDrive potrafi ustawić mapowanie.

Dla potrzeb Windows trzeba jakieś czary mary z portami zrobić ? czy co ?

Re: webDAV i windows10pro

: ndz lip 26, 2020 12:46 pm
autor: michau
A próbowałeś np. z telefonu ?

Re: webDAV i windows10pro

: pn lip 27, 2020 5:16 pm
autor: R70
Z telefonu nie próbowałem, ale nie w tym problem. Chodzi mi o proste mapowanie dysku pod windows10 , bez korzystania z zewnętrznych klientów webdav.
Sama usługa na Synology działa chyba dobrze bo tak jak napisałem raidrive ustawił mapowanie

Re: webDAV i windows10pro

: wt lip 28, 2020 9:13 am
autor: Teddy47
U mnie działa wg tej instrukcji:
https://instrukcje.put.poznan.pl/konfig ... indows-10/
Tylko po lokalnym adresie, bo mam VPNa do routera zestawionego.
Maksymalnie wyciągam 5-6MB/s ale to kwestia wydajności routera.

Re: webDAV i windows10pro

: śr lip 29, 2020 11:35 pm
autor: R70
Doszukałem się informacji, że do "klasycznego" mapowania dysków pod win10 serwer webDAV musiałby korzystać z portów 80 i 443 a to w przypadku naszych synków nierealne. Więc raczej pozostaje tylko mapowanie programami klienckimi.
Lokalnie sprawdzę, jak się podepnę lokalnie pod serwer testowy ;)

Re: webDAV i windows10pro

: śr lip 29, 2020 11:49 pm
autor: psmanek

Re: webDAV i windows10pro

: pt lip 31, 2020 10:33 am
autor: R70
psmanek pisze:
śr lip 29, 2020 11:49 pm
Tak nie działa?

https://www.webdavsystem.com/server/access/windows/
Tak nie sprawdzałem, ale nadrobię to ;)
Dzięki za podpowiedź