Blokada forum

Unr3al2
Wtajemniczony
Posty: 200
Rejestracja: pt gru 11, 2015 11:01 am

Re: Blokada forum

Post autor: Unr3al2 » czw kwie 21, 2016 10:03 pm

Gdy będzie problem można skorzystać z : http://tech.wp.pl/kat,1009779,title,Ope ... omosc.html
QNAP TVS-471 / 6.1.3-15152-6 / 2x Segate 2TB RAID1 btrfs / 4GB RAM
DS710+ / DSM 4.2 / Segate 2TB / 2GB RAM mod

stanley99
Trochę Wie
Posty: 128
Rejestracja: śr mar 30, 2016 7:22 am
Lokalizacja: Dolny Śląsk

Re: Blokada forum

Post autor: stanley99 » ndz kwie 24, 2016 7:45 am

Tak z ciekawości, bo może źle kumam: Opera tworzy tunel VPN, ale gdzie? Do swoich serwerów (jakichś ip)? A jak te adresy też zostaną zbanowane?
DS214play | 6.1.4-15217 Update 1
Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda tylko, że jest to wieko od trumny.

Unr3al2
Wtajemniczony
Posty: 200
Rejestracja: pt gru 11, 2015 11:01 am

Re: Blokada forum

Post autor: Unr3al2 » ndz kwie 24, 2016 10:15 am

To jest Proxy nazwane VPN.
Jak te adresy zostaną zbanowane to nie trzeba pisać, co będzie ☺
QNAP TVS-471 / 6.1.3-15152-6 / 2x Segate 2TB RAID1 btrfs / 4GB RAM
DS710+ / DSM 4.2 / Segate 2TB / 2GB RAM mod

stanley99
Trochę Wie
Posty: 128
Rejestracja: śr mar 30, 2016 7:22 am
Lokalizacja: Dolny Śląsk

Re: Blokada forum

Post autor: stanley99 » ndz kwie 24, 2016 4:46 pm

Unr3al2 pisze:To jest Proxy nazwane VPN.
Domyślałem się, że to coś a'la proxy, połączone z użytkownikiem szyfrowanym tunelem a'la VPN. Nieco więcej o nowej opcji Opery tutaj:
http://www.dobreprogramy.pl/Geoblokady- ... 72468.html
Jak te adresy zostaną zbanowane to nie trzeba pisać, co będzie ☺
Myślę, że zamiast odcinać forum od coraz większej części (wszech)świata, lepszym zabezpieczeniem przed botami byłoby wprowadzenie odpowiednich mechanizmów zabezpieczających typu captcha. Może trochę bardziej wyrafinowanych, niż przepisanie kodu z obrazka. Lecz sądząc z TEGO topicu raczej nic się nie da z tym zrobić. Należy tylko się cieszyć, że forum w ogóle istnieje i (jeszcze) działa...
Pozdrawiam.
DS214play | 6.1.4-15217 Update 1
Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda tylko, że jest to wieko od trumny.

psmanek
Zawsze On-Line
Posty: 538
Rejestracja: ndz sty 24, 2016 1:18 pm

Re: Blokada forum

Post autor: psmanek » pn kwie 25, 2016 6:50 pm

Znowu moje IPki trafiły na czarną listę ;/ czyżby spam pochodził z tych adresów? ;)

Awatar użytkownika
mikhnal
Wyrocznia
Posty: 1059
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Blokada forum

Post autor: mikhnal » pn kwie 25, 2016 9:07 pm

37.47... powinien teraz działać. Chyba, że masz inny zakres.
DS3018xs
DSM 6.2-23739
16GB RAM DDR4 2400 CL17 ECC
6x WD Red 6TB RAID 5 btrfs
2x WD Blue M.2 250GB RAID 1 SSD Read/Write Cache @ M2D17
2x Noctua A9 FLX fan mod
APC Back USP ES 700G
RT2600ac
SRM 1.1.6-6931 Update 3
16GB Sandisk Extreme SDHC U3

psmanek
Zawsze On-Line
Posty: 538
Rejestracja: ndz sty 24, 2016 1:18 pm

Re: Blokada forum

Post autor: psmanek » pn kwie 25, 2016 9:37 pm

Dzięki. Jeszcze 37.128...

Awatar użytkownika
mikhnal
Wyrocznia
Posty: 1059
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Blokada forum

Post autor: mikhnal » wt kwie 26, 2016 7:31 am

Dodane do pozwolonych. Oby z tego zakresu nie leciał spam.
DS3018xs
DSM 6.2-23739
16GB RAM DDR4 2400 CL17 ECC
6x WD Red 6TB RAID 5 btrfs
2x WD Blue M.2 250GB RAID 1 SSD Read/Write Cache @ M2D17
2x Noctua A9 FLX fan mod
APC Back USP ES 700G
RT2600ac
SRM 1.1.6-6931 Update 3
16GB Sandisk Extreme SDHC U3

psmanek
Zawsze On-Line
Posty: 538
Rejestracja: ndz sty 24, 2016 1:18 pm

Re: Blokada forum

Post autor: psmanek » wt kwie 26, 2016 10:31 am

Dodałeś zakres czy pojedynczy IPek? Bo możemy zawęzić :)

Awatar użytkownika
mikhnal
Wyrocznia
Posty: 1059
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Blokada forum

Post autor: mikhnal » wt kwie 26, 2016 10:33 am

Zakres. Jak możesz to daj dokładniejszy zakres.
DS3018xs
DSM 6.2-23739
16GB RAM DDR4 2400 CL17 ECC
6x WD Red 6TB RAID 5 btrfs
2x WD Blue M.2 250GB RAID 1 SSD Read/Write Cache @ M2D17
2x Noctua A9 FLX fan mod
APC Back USP ES 700G
RT2600ac
SRM 1.1.6-6931 Update 3
16GB Sandisk Extreme SDHC U3

ODPOWIEDZ