Blokada forum

Awatar użytkownika
Zoltar
Wtajemniczony
Posty: 216
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:19 pm
Lokalizacja: pomorskie
Kontaktowanie:

Re: Blokada forum

Post autor: Zoltar » czw kwie 21, 2016 8:48 pm

Świetnie ale chyba nie skumałeś mojego szyderczego tonu - to że Ci dom działa a praca i komórka nie to żadna informacja. Bardziej miarodajne będzie określenie jakich dostawców masz w poszczególnych lokalizacjach, jakie pule IP czy też jaka to jest lokalizacja np. jaki kraj. Może nie zwróciłeś uwagi ale niedawno na forum było trochę spamu jakby ktoś pisał z zagranicznych adresów IP, możliwe że zostały zablokowane więc można by iść tym tropem ale nic nie napisałeś więc trudno zgadywać.

psmanek
Zawsze On-Line
Posty: 533
Rejestracja: ndz sty 24, 2016 1:18 pm

Re: Blokada forum

Post autor: psmanek » czw kwie 21, 2016 8:50 pm

W tak zwanym między czasie jak bazgrałeś swojego posta pule adresów zostały dodane do posta.

Awatar użytkownika
Zoltar
Wtajemniczony
Posty: 216
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:19 pm
Lokalizacja: pomorskie
Kontaktowanie:

Re: Blokada forum

Post autor: Zoltar » czw kwie 21, 2016 8:56 pm

Zauważyłem to jak już nabazgrałem ale mam nadzieję że masz świadomość iż nie o to chodzi - to administratorzy forum mogą pomóc a nie użytkownicy a jak pewnie zauważyłeś mikhnal wypowiadał się już w temacie i to do Niego najlepiej uderzyć.

psmanek
Zawsze On-Line
Posty: 533
Rejestracja: ndz sty 24, 2016 1:18 pm

Re: Blokada forum

Post autor: psmanek » czw kwie 21, 2016 9:00 pm

Zoltar pisze:Zauważyłem to jak już nabazgrałem ale mam nadzieję że masz świadomość iż nie o to chodzi - to administratorzy forum mogą pomóc a nie użytkownicy a jak pewnie zauważyłeś mikhnal wypowiadał się już w temacie i to do Niego najlepiej uderzyć.
Spokojnie, zrobię to, chciałem tylko wiedzieć czy innych też dotknął ten problem. I jak się okazuje kilka puli adresowych z PL się jednak załapało, m.in. z tego co widzę netia, a jak netia to i orange przy okazji :)

Awatar użytkownika
Zoltar
Wtajemniczony
Posty: 216
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:19 pm
Lokalizacja: pomorskie
Kontaktowanie:

Re: Blokada forum

Post autor: Zoltar » czw kwie 21, 2016 9:01 pm

Ja korzystam z Orange - zarówno Neostrada jak i mobilny i mi nic nie blokuje

psmanek
Zawsze On-Line
Posty: 533
Rejestracja: ndz sty 24, 2016 1:18 pm

Re: Blokada forum

Post autor: psmanek » czw kwie 21, 2016 9:17 pm

Zoltar pisze:Ja korzystam z Orange - zarówno Neostrada jak i mobilny i mi nic nie blokuje
Może w pomorskim Orange korzysta z innej puli adresowej.

Awatar użytkownika
Zoltar
Wtajemniczony
Posty: 216
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:19 pm
Lokalizacja: pomorskie
Kontaktowanie:

Re: Blokada forum

Post autor: Zoltar » czw kwie 21, 2016 9:24 pm

Możliwe jeśli chodzi o neostradę ale jeśli chodzi o mobilny to w moim przypadku w grę wchodzi nie tylko pomorskie lecz również inne lokalizacje - nigdzie nie miałem problemów. Z tego co wiem to w pracy dostawcą jest Netia i problemów z forum nie miałem ale nie pamiętam jaka to jest pula adresów.

psmanek
Zawsze On-Line
Posty: 533
Rejestracja: ndz sty 24, 2016 1:18 pm

Re: Blokada forum

Post autor: psmanek » czw kwie 21, 2016 9:25 pm

Zoltar pisze:Możliwe jeśli chodzi o neostradę ale jeśli chodzi o mobilny to w moim przypadku w grę wchodzi nie tylko pomorskie lecz również inne lokalizacje - nigdzie nie miałem problemów. Z tego co wiem to w pracy dostawcą jest Netia i problemów z forum nie miałem ale nie pamiętam jaka to jest pula adresów.
U mnie przez przypadek praca i komórka ma tą samą pule 37.47...

Awatar użytkownika
mikhnal
Wyrocznia
Posty: 1056
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Blokada forum

Post autor: mikhnal » czw kwie 21, 2016 9:34 pm

37.42... też już powinien działać.
DS3018xs
DSM 6.2-23731 RC
16GB RAM DDR4 2400 CL17 ECC
6x WD Red 6TB RAID 5 btrfs
2x WD Blue M.2 250GB RAID 1 SSD Read/Write Cache @ M2D17
2x Noctua A9 FLX fan mod
APC Back USP ES 700G
RT2600ac
SRM 1.1.6-6931 Update 3
16GB Sandisk Extreme SDHC U3

j0seph
Amator
Posty: 54
Rejestracja: czw mar 31, 2016 1:45 pm
Lokalizacja: Gdańsk/Lublin

Re: Blokada forum

Post autor: j0seph » czw kwie 21, 2016 9:59 pm

Precyzując, z takiej puli: 46.21.208.0 - 46.21.212.255
korzysta mój lokalny, Lubelski watażka (Nette),
W Lublinie mogę się nie dziwić że uznano IP za Ukraińskie/Białoruskie, ale Pomorze? ;)
DS415Play | RS815 | DS115j

ODPOWIEDZ