Upgrade RAM w DS412+

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krissos
Stały Bywalec
Posty: 309
Rejestracja: pt gru 11, 2015 2:24 pm
Lokalizacja: Zagłębie

Upgrade RAM w DS412+

Post autor: krissos » śr gru 23, 2015 7:48 pm

W DS412+ też zrobiłem podmianę pamięci na 4GB i działa dużo lepiej :)

Obrazek
Ostatnio zmieniony śr gru 23, 2015 11:20 pm przez krissos, łącznie zmieniany 2 razy.

Unr3al2
Wtajemniczony
Posty: 200
Rejestracja: pt gru 11, 2015 11:01 am

Re: Upgrade RAM w DS415+

Post autor: Unr3al2 » śr gru 23, 2015 7:54 pm

Zrobiłeś opis??
QNAP TVS-471 / 6.1.3-15152-6 / 2x Segate 2TB RAID1 btrfs / 4GB RAM
DS710+ / DSM 4.2 / Segate 2TB / 2GB RAM mod

Awatar użytkownika
krissos
Stały Bywalec
Posty: 309
Rejestracja: pt gru 11, 2015 2:24 pm
Lokalizacja: Zagłębie

Re: Upgrade RAM w DS415+

Post autor: krissos » śr gru 23, 2015 9:53 pm

Dałem d... i nie zrobiłem zdjęć jak rozebrałem ;(

Budek
Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: śr lis 09, 2016 9:23 pm

Re: Upgrade RAM w DS412+

Post autor: Budek » śr lis 09, 2016 10:01 pm

@krissos, jak po roku możesz ocenić pracę DS412+ ? Czytałem w necie o braku stabilności i że z modułem 2GB pracuje stabilniej.

Jakie są Twoje wrażenia ?
Mógłbyś podać model RAM-u zamontowanego ?

/RB

Awatar użytkownika
mikhnal
Wyrocznia
Posty: 1130
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Upgrade RAM w DS412+

Post autor: mikhnal » śr lis 09, 2016 11:05 pm

On już nie ma tego Synka.
DS3018xs
DSM 6.2-23739 Update 2
16GB RAM DDR4 2400 CL17 ECC
6x WD Red 6TB RAID 5 btrfs
2x WD Blue M.2 250GB RAID 1 SSD Read/Write Cache @ M2D17
APC Back USP ES 700G
RT2600ac
SRM 1.1.7-6941 Update 1

Awatar użytkownika
krissos
Stały Bywalec
Posty: 309
Rejestracja: pt gru 11, 2015 2:24 pm
Lokalizacja: Zagłębie

Re: Upgrade RAM w DS412+

Post autor: krissos » czw lis 10, 2016 9:27 pm

@Budek Do końca jego pracy u mnie nie miałem z nim żadnych problemów. Co do ramu to nie pamiętam, jak znajdę informację to Ci napiszę.

ODPOWIEDZ