Upgrade RAM w DS1813+

ODPOWIEDZ
mario
Amator
Posty: 49
Rejestracja: wt gru 15, 2015 10:38 am

Upgrade RAM w DS1813+

Post autor: mario »

Czy ktos probowal juz wymienic RAM ktory jest w DS1813+
Mam na mysli wymiane tej pamieci ktora jest w komplecie na kosc 4GB.
Czy duzo jest rozkrecania ? bo czytalem ze jest ciezko dostepna.

Obrazek

Mozna rowniez dolozyc 2GB, ale akurat mam 4GB ktore powinno pasowac.
Kingston KVR16S11S8/4http://www.kingston.com/us/memory/searc ... r16s11s8/4

Obrazek
Unr3al2
Wtajemniczony
Posty: 212
Rejestracja: pt gru 11, 2015 11:01 am

Re: Upgrade RAM w DS1813+

Post autor: Unr3al2 »

Zobacz sam : https://www.youtube.com/watch?v=IzbZlywGinw
Ale pewnie tobie zależy na wymianie tej wewnętrznej :)
QNAP TVS-471 / 6.1.3-15152-6 / 2x Segate 2TB RAID1 btrfs / 4GB RAM
DS918+ / DSM 6.2 / Segate 2TBx3/ SSD120GB / 8 GB RAM mod
DS710+ / DSM 4.2 / Segate 2TB / 2GB RAM mod
mario
Amator
Posty: 49
Rejestracja: wt gru 15, 2015 10:38 am

Re: Upgrade RAM w DS1813+

Post autor: mario »

dokladnie tak, chodzi mi o ta kosc wewnetrzna, bo niestety moj synek obsluzy tylko 4GB a ja mam akurat jedna kosc 4GB :)
Awatar użytkownika
lepian
Wtajemniczony
Posty: 160
Rejestracja: wt paź 25, 2016 2:46 am
Lokalizacja: W-wa

Re: Upgrade RAM w DS1813+

Post autor: lepian »

I jak dołożyłeś rozumu do synka ? :lol:
jacek1008
Wtajemniczony
Posty: 242
Rejestracja: sob mar 05, 2016 3:18 pm

Re: Upgrade RAM w DS1813+

Post autor: jacek1008 »

mario pisze:dokladnie tak, chodzi mi o ta kosc wewnetrzna, bo niestety moj synek obsluzy tylko 4GB a ja mam akurat jedna kosc 4GB :)
Jesteś pewny że obsłuży tylko 4 GB? Mój 1515+ obsługuje 16 GB, chociaż w opisie jest o ile pamiętam 6GB
mario
Amator
Posty: 49
Rejestracja: wt gru 15, 2015 10:38 am

Re: Upgrade RAM w DS1813+

Post autor: mario »

szczerze to nie jestem pewny, jezlei ktos moze potwierdzic to byloby super
Przemuss
Wyrocznia
Posty: 1086
Rejestracja: wt gru 15, 2015 12:19 pm
Lokalizacja: Żyrardów

Re: Upgrade RAM w DS1813+

Post autor: Przemuss »

Jacek o ile dobrze pamiętam to gdzieś pisałeś że synek zaczął ci głupieć od nadmiaru pamięci ram.

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
Administratorzy dzielą się na tych, którzy robią kopie zapasowe i tych, którzy będą je robili.

Serwery NAS:
Synology DS211j, DS1511+, RS2212RP+ DS1513+

"Zasłanianie się dysleksją, to jak chwalenie się małym fiu...."- by Pati
gg 2101676
jacek1008
Wtajemniczony
Posty: 242
Rejestracja: sob mar 05, 2016 3:18 pm

Re: Upgrade RAM w DS1813+

Post autor: jacek1008 »

Nie pamiętam czy pisałem coś takiego i w jakim kontekście, ale aktualnie mam DS1515+ z 16 GB ramu i wszystko idealnie pracuje. Pamiętam, że jak włożyłem 8GB + 2 GB to nie włączył się.
ODPOWIEDZ