mulenie forum (czasami)

Awatar użytkownika
WILU
Uczeń Mistrza
Posty: 606
Rejestracja: śr gru 30, 2015 10:58 pm
Lokalizacja: Tychy

mulenie forum (czasami)

Post autor: WILU » pn mar 21, 2016 5:43 pm

nie ma działu o dyskusjach na temat działania forum, więc napiszę tutaj:
czasem mam problem z muleniem forum - dajmy na to czytam posty, odpowiadam na niektóre, zamykam wszystkie okna z dyskusjami oprócz strony głównej forum, daję odśwież w przeglądarce (najnowszy Chrome 64-bit) i albo odświeżenie zawiesza kartę albo karta robi się pusta i nie widać for - trzeba zatrzymać wczytywanie strony forum i ponownie odświeżyć. Na pewno nie jest to wina mojego laptopa i łącza, bo dzieje się to również na innych kompach i na innych łączach niż te które mam w domu (jedynie co łączy te kompy to przeglądarka Chrome).

ktoś coś podobnego zauważył u siebie?
Pomoc dla chorego Łukasza. >>PILNE<<
RS3617XS+ | RS815+ | RS214 | RX415 | DS1817+ | DS415+ | DS1010+ | DS216j | DS215j | DX213

Awatar użytkownika
krissos
Stały Bywalec
Posty: 295
Rejestracja: pt gru 11, 2015 2:24 pm
Lokalizacja: Zagłębie

Re: mulenie forum (czasami)

Post autor: krissos » pn mar 21, 2016 6:03 pm

U mnie też czasami tak jest. Zgłaszałem to kiedyś do mikhnala a czy dalej przekazał to nie wiem. Więc to na pewno nie jest problem u Ciebie ;)

Natapatalkane z z5

Awatar użytkownika
mikhnal
Mistrzu
Posty: 957
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: mulenie forum (czasami)

Post autor: mikhnal » pn mar 21, 2016 10:30 pm

To jest jakiś problem z cachowaniem. U mnie pomaga Ctrl + F5.
DS3018xs
DSM 6.2-23511 Beta 2
16GB RAM DDR4 2400 CL17 ECC
6x WD Red 6TB RAID 5 btrfs
2x WD Blue M.2 250GB RAID 1 SSD Read/Write Cache @ M2D17
2x Noctua A9 FLX fan mod
APC Back USP ES 700G
RT2600ac
SRM 1.1.6-6931 Update 1
16GB Sandisk Extreme SDHC U3

Awatar użytkownika
lepian
Wtajemniczony
Posty: 175
Rejestracja: wt paź 25, 2016 2:46 am
Lokalizacja: W-wa
Kontaktowanie:

Re: mulenie forum (czasami)

Post autor: lepian » czw paź 27, 2016 10:24 pm

Cały czas u mnie zamula ;/ , jak u was ?
-=[LePiAn]=-

RS2416+ 4x4TB 6GB RAM RS2212+ 4x3TB 5GB RAM DS1815+ 8x3TB 6GB RAM DS713+ 1x1TB 2GB RAM DS115 0,5TB DS115J 1TB RT1900ac
Obrazek

"Każde urządzenie będzie działać lepiej, kiedy włożysz wtyczkę do gniazdka"

Awatar użytkownika
mikhnal
Mistrzu
Posty: 957
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: mulenie forum (czasami)

Post autor: mikhnal » czw paź 27, 2016 10:29 pm

Nie :)
DS3018xs
DSM 6.2-23511 Beta 2
16GB RAM DDR4 2400 CL17 ECC
6x WD Red 6TB RAID 5 btrfs
2x WD Blue M.2 250GB RAID 1 SSD Read/Write Cache @ M2D17
2x Noctua A9 FLX fan mod
APC Back USP ES 700G
RT2600ac
SRM 1.1.6-6931 Update 1
16GB Sandisk Extreme SDHC U3

Awatar użytkownika
lepian
Wtajemniczony
Posty: 175
Rejestracja: wt paź 25, 2016 2:46 am
Lokalizacja: W-wa
Kontaktowanie:

Re: mulenie forum (czasami)

Post autor: lepian » czw paź 27, 2016 10:41 pm

Jakiego masz dostawcę internetu ? u mnie UPC :evil:
-=[LePiAn]=-

RS2416+ 4x4TB 6GB RAM RS2212+ 4x3TB 5GB RAM DS1815+ 8x3TB 6GB RAM DS713+ 1x1TB 2GB RAM DS115 0,5TB DS115J 1TB RT1900ac
Obrazek

"Każde urządzenie będzie działać lepiej, kiedy włożysz wtyczkę do gniazdka"

Awatar użytkownika
WILU
Uczeń Mistrza
Posty: 606
Rejestracja: śr gru 30, 2015 10:58 pm
Lokalizacja: Tychy

Re: mulenie forum (czasami)

Post autor: WILU » czw paź 27, 2016 11:01 pm

zamulanie u mnie nadal występuje, choć nie tak często jak kiedyś. po prostu trzeba zatrzymać wczytywanie strony i odświeżyć. bywa to irytujące ale na szczęście zjawisko to występuje o wiele rzadziej niż w momencie gdy zgłaszałem ten problem tu na forum :roll:
Pomoc dla chorego Łukasza. >>PILNE<<
RS3617XS+ | RS815+ | RS214 | RX415 | DS1817+ | DS415+ | DS1010+ | DS216j | DS215j | DX213

Awatar użytkownika
mikhnal
Mistrzu
Posty: 957
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: mulenie forum (czasami)

Post autor: mikhnal » czw paź 27, 2016 11:18 pm

lepian pisze:Jakiego masz dostawcę internetu ? u mnie UPC :evil:
JMDI z północy Warszawy.
DS3018xs
DSM 6.2-23511 Beta 2
16GB RAM DDR4 2400 CL17 ECC
6x WD Red 6TB RAID 5 btrfs
2x WD Blue M.2 250GB RAID 1 SSD Read/Write Cache @ M2D17
2x Noctua A9 FLX fan mod
APC Back USP ES 700G
RT2600ac
SRM 1.1.6-6931 Update 1
16GB Sandisk Extreme SDHC U3

Awatar użytkownika
lepian
Wtajemniczony
Posty: 175
Rejestracja: wt paź 25, 2016 2:46 am
Lokalizacja: W-wa
Kontaktowanie:

Re: mulenie forum (czasami)

Post autor: lepian » czw paź 27, 2016 11:23 pm

mikhnal pisze: JMDI z północy Warszawy.
Znam , korzystam u nich z łącza 40/40 całkiem ok śmiga.
-=[LePiAn]=-

RS2416+ 4x4TB 6GB RAM RS2212+ 4x3TB 5GB RAM DS1815+ 8x3TB 6GB RAM DS713+ 1x1TB 2GB RAM DS115 0,5TB DS115J 1TB RT1900ac
Obrazek

"Każde urządzenie będzie działać lepiej, kiedy włożysz wtyczkę do gniazdka"

Przemuss
Zawsze On-Line
Posty: 479
Rejestracja: wt gru 15, 2015 12:19 pm
Lokalizacja: Żyrardów

Re: mulenie forum (czasami)

Post autor: Przemuss » pt paź 28, 2016 9:24 am

Wczoraj faktycznie muliło przez jakiś czas. Dziś działa przyzwoicie. Pewnie coś grzebali na serwerach.
Z drugiej strony niech się nawet trochę muli ale bynajmniej działa. Przez dobry miesiąc strona wcale nie odpowiadała bo jeńcy zbanowali spory zakres adresów IP.
Administratorzy dzielą się na tych, którzy robią kopie zapasowe i tych, którzy będą je robili.

Serwery NAS:
Synology DS211j, DS1511+, RS2212RP+ DS1513+

"Zasłanianie się dysleksją, to jak chwalenie się małym fiu...."- by Pati
gg 2101676

ODPOWIEDZ