Comarch Optima a Synology

Unr3al2
Wtajemniczony
Posty: 212
Rejestracja: pt gru 11, 2015 11:01 am

Re: Comarch Optima a Synology

Post autor: Unr3al2 »

Ta wirtualizacja nie chodzi tak jakbyś chciał na qnapie :D
Spokojnie ostudź emocje :D
QNAP TVS-471 / 6.1.3-15152-6 / 2x Segate 2TB RAID1 btrfs / 4GB RAM
DS918+ / DSM 6.2 / Segate 2TBx3/ SSD120GB / 8 GB RAM mod
DS710+ / DSM 4.2 / Segate 2TB / 2GB RAM mod
adach
Amator
Posty: 17
Rejestracja: pn gru 28, 2015 9:05 am

Re: Comarch Optima a Synology

Post autor: adach »

Hej, ja świadomie wybrałem Synology ( za chwilę będzie działać 415+), także Qnap odpada ;)
-
DS212+
DSM 5.2-5644 Update 1
Awatar użytkownika
hisashi1150
Trochę Wie
Posty: 71
Rejestracja: wt gru 15, 2015 4:46 pm
Lokalizacja: Chorzów
Kontakt:

Re: Comarch Optima a Synology

Post autor: hisashi1150 »

jest sposób ale tylko na modelach z intelem i możliwością rozbudowy ramu z tego co pamiętam można by zainstalować z nieoficjalnego repo virtualbox z tego co pamiętam na ds713+ się dało a na nim maszynkę z windows Server i do tego MS SQL ale nie wiem czy da się w tym modelu rozbudować ram do minimum 4 gb bo nie posiadam takiego modelu u siebie. ale nawet jeśli to co chcesz na tym rozwiązaniu odpali i będzie się dało co kolwiek to raczej jako zabawkę a nie produkcje bo przy dużym ruchu server nie uciągnie wydajnościowo więc mija się to z celem ale powodzenia...

Osobiście moje zdanie w tym temacie jest takie jak mikhnal'a w tej kwestii ale jak chcesz na chama to masz podpowiedź na podstawie moich przemyśleń i wiedzy z forów o synology czego można by spróbować aczkolwiek jak już napisałem jestem sceptyczny w kwestii czy się da..
jestem tym kim jestem..

DS214+ - DSM 6.2 3-25426 - 2x WD RED 2 TB
RT2600ac - SRM 1.2.3-8081
MR2200ac - SRM 1.2.4-8081
RT1900ac - SRM 1.2.3-8081
Obrazek
ODPOWIEDZ