Problem z Download Station

roberta
Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: czw lut 04, 2016 6:32 pm

Problem z Download Station

Post autor: roberta » czw lut 04, 2016 6:54 pm

W wersjach DSM 4... jak wybierałem plik torrentowy to jeżeli torrencie znajdowało się kilka plików to można było zaznaczyć pliki które mają być ściągnięte i ściągały się te które chciałem, w wersjach DMS 5.... zaznaczanie nic nie daje bo ściągają się wszystkie pliki :( .
Co może być przyczyną.

Awatar użytkownika
Zoltar
Wtajemniczony
Posty: 216
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:19 pm
Lokalizacja: pomorskie
Kontaktowanie:

Re: Problem z Download Station

Post autor: Zoltar » czw lut 04, 2016 7:30 pm

A czy podczas wybierania tego co chcesz pobrać pojawia Ci się menu kontekstowe? Jeśli tak to musisz wybrać opcję POBIERZ DO i wtedy w kolejnym oknie musisz zaznaczyć pole "Pokaż okno dialogowe umożliwiające wybór plików do pobrania"

roberta
Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: czw lut 04, 2016 6:32 pm

Re: Problem z Download Station

Post autor: roberta » czw lut 04, 2016 9:44 pm

Zoltar pisze:A czy podczas wybierania tego co chcesz pobrać pojawia Ci się menu kontekstowe? Jeśli tak to musisz wybrać opcję POBIERZ DO i wtedy w kolejnym oknie musisz zaznaczyć pole "Pokaż okno dialogowe umożliwiające wybór plików do pobrania"
Tak jak piszesz tylko odznaczanie nic nie daje bo i tak pobiera wszystkie pliki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Zoltar
Wtajemniczony
Posty: 216
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:19 pm
Lokalizacja: pomorskie
Kontaktowanie:

Re: Problem z Download Station

Post autor: Zoltar » czw lut 04, 2016 9:54 pm

To rzeczywiście dziwne bo u mnie to działa tzn. jeśli jakiś plik odznaczę to go nie pobiera

roberta
Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: czw lut 04, 2016 6:32 pm

Re: Problem z Download Station

Post autor: roberta » pt lut 05, 2016 10:37 pm

Czy są gdzieś jakieś dodatkowe ustawienia co by miały na to wpływ

tralek
Amator
Posty: 10
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:13 pm

Re: Problem z Download Station

Post autor: tralek » sob lut 06, 2016 1:09 pm

A może poprostu to jest związane z "pieces size" torrenta który pobierałeś. Przy dużym rozmiarze pliku pobieranego może on dochodzić spokojnie do 4MB i wtedy jakieś małe pliki też się załapią.

roberta
Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: czw lut 04, 2016 6:32 pm

Re: Problem z Download Station

Post autor: roberta » sob lut 06, 2016 9:41 pm

Dziwi mnie głównie to że przy DSM4.. wszystko było dobrze, a teraz przy DSM5.. jest jak jest

Awatar użytkownika
mikhnal
Wyrocznia
Posty: 993
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Problem z Download Station

Post autor: mikhnal » sob lut 06, 2016 11:09 pm

To nie DSM 4 czy 5. To jest związanie z tym, co napisał @tralek - z wielkością kawałków z których składa się torrent. Niektóre pliki mniejsze od "jednostki" torka mogą się załapać na odbiór. Za czasów DSM 4 torrenty były inne i nie wdawajmy się w szczegóły. Dziś torki tworzą inne programy niż kiedyś i tu właśnie "piece size" najczęściej jest wielkości 4MB. Sam zobacz co pokazałeś na zrzucie: ile mają niezaznaczone pliki.
DS3018xs
DSM 6.2-23511 Beta 2
16GB RAM DDR4 2400 CL17 ECC
6x WD Red 6TB RAID 5 btrfs
2x WD Blue M.2 250GB RAID 1 SSD Read/Write Cache @ M2D17
2x Noctua A9 FLX fan mod
APC Back USP ES 700G
RT2600ac
SRM 1.1.6-6931 Update 2
16GB Sandisk Extreme SDHC U3

roberta
Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: czw lut 04, 2016 6:32 pm

Re: Problem z Download Station

Post autor: roberta » sob lut 06, 2016 11:19 pm

W Download Station pokazuje że pominięte
ale w File Station one są
Co do wielkości plików to bez znaczenia, bo czy pobieram plik 4GB czy 560kB jest tak samo
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mikhnal
Wyrocznia
Posty: 993
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Problem z Download Station

Post autor: mikhnal » ndz lut 07, 2016 7:30 pm

Ty nadal nie chcesz zrozumieć o czym piszemy. Wiec tak się teraz będzie ściągać. Będziesz sobie kasować te małe niechciane pliki. Zrób eksperyment i zaznacz w torku do ściągnięcia małe pliki, a odznacz taki 4GB.
DS3018xs
DSM 6.2-23511 Beta 2
16GB RAM DDR4 2400 CL17 ECC
6x WD Red 6TB RAID 5 btrfs
2x WD Blue M.2 250GB RAID 1 SSD Read/Write Cache @ M2D17
2x Noctua A9 FLX fan mod
APC Back USP ES 700G
RT2600ac
SRM 1.1.6-6931 Update 2
16GB Sandisk Extreme SDHC U3

ODPOWIEDZ