Joomla i Nginx && DS Photo - adres zewnętrzny

ODPOWIEDZ
andig
Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: pt gru 18, 2015 2:47 pm

Joomla i Nginx && DS Photo - adres zewnętrzny

Post autor: andig » czw maja 18, 2017 6:25 pm

Dzień dobry,
dwa problemy mam:
1. Zainstalowałem Joomle i chciałem uruchomić ją na Nginx. Przekierowałem więc port na odpowiedni folder w wirtualnym hoście. Działa zaplecze, działa strona domowa, ale wszystkie pozostałe podstrony wyrzucają błąd 404 :-/. Na Apachu wszystko śmiga jak na leży, ale nie na Nginx'ie. Próbowałem tworzyć jakieś własne configi dla strony, ale wszystko zawiodło. Nie wiem gdzie tkwi błąd. Dodam, że nie trzeba żadnej własnej treści dodawać. Wystarczy wygenerować przykładowego np. bloga podczas instalacji i już można patrzeć na błąd 404 :-/. Strona stoi na domyślnym, nie ruszanym /web, a podkatalog jest tworzony automatycznie. Już nawet zastanawiam się, czy gdzieś w domyślnych configach Nginxa coś pozmieniałem, a potem nie usunąłem. Sprawdzałem parę razy i nic nie znalazłem. Zresztą te ustawienia powinny być nadpisane przez moje podczas prób :-/. Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś to przetestował. Z serwerem nie łączę się z sieci lokalnej - to CHYBA nie ma znaczenia. Głupie już od tego, więc wypisuje wszystko co może mieć ewentualnie znaczenie.

2. Mam DNS'a, którego adres podałem w DS Photo. Podałem też dwa przekierowane do DS'a na routerze porty. Generalnie wszystko poza DS Photo konfigurowałem podobnie i działa, ale nie DS Photo :-/. Quickconnect działa, ale czemu adres z DNS'a nie? Jak to naprawić?

ODPOWIEDZ