DS 216+ II

ODPOWIEDZ
tm78
Amator
Posty: 10
Rejestracja: wt gru 27, 2016 11:03 am

DS 216+ II

Post autor: tm78 » pn maja 15, 2017 6:50 pm

Witam,
Zakupiłem DS 216+ II (dziś przyszedł z 2X WD Red 3TB) , po wstępnej konfiguracji i przetestowaniu czy wszystko jest ok, wyłączyłem DS i odłączyłem od zasilania, następnie zapakowałem w oryginalne opakowanie i zaniosłem go do domu celem dalszej konfiguracji.
Po podłączeniu DS w domu do zasilania, DS nie uruchamia się, jedynym znakiem że "żyje" jest pracujący wentylator oraz migniecie diody status podczas włączania, wszystkie diody nic nie sygnalizują. Po wyjęciu dysków sytuacja jest bez zmian. Dyski sprawne.
Chyba ma zajebistego niefarta bo prawdopodobnie padła płyta...
Czy spotkaliście się z taka sytuacją ???

Chyba pozostaje mi odstąpić od umowy....
DS116 / DSM 6.1.2-15132/ 1x WD Red 4TB

3x RS10613xs+ /DSM 6.1.2-15132 / 3x 32TB

defender
Amator
Posty: 12
Rejestracja: wt mar 28, 2017 7:01 pm

Re: DS 216+ II

Post autor: defender » pn maja 15, 2017 7:21 pm

A reset?

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

tm78
Amator
Posty: 10
Rejestracja: wt gru 27, 2016 11:03 am

Re: DS 216+ II

Post autor: tm78 » pn maja 15, 2017 7:38 pm

Reset nie działa, tzn. przy włączonym DS przytrzymanie przez dłuższą chwilę nie daje żadnych efektów(brak efektu dźwiękowego , który powinien się pojawić po około 10 sek).
Funkcja reset działała wcześniej bo z niej korzystałem.
DS116 / DSM 6.1.2-15132/ 1x WD Red 4TB

3x RS10613xs+ /DSM 6.1.2-15132 / 3x 32TB

tm78
Amator
Posty: 10
Rejestracja: wt gru 27, 2016 11:03 am

Re: DS 216+ II

Post autor: tm78 » czw maja 18, 2017 7:58 pm

...Prawdopodobnie padła płyta, nastąpiła szybka wymiana serwera na nowy (dzięki firmie FIPRO) , który działa bez zarzutu.
DS116 / DSM 6.1.2-15132/ 1x WD Red 4TB

3x RS10613xs+ /DSM 6.1.2-15132 / 3x 32TB

ODPOWIEDZ