DS713+ po update do 6.1 RC 6.1-15022-1

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lepian
Wtajemniczony
Posty: 174
Rejestracja: wt paź 25, 2016 2:46 am
Lokalizacja: W-wa
Kontaktowanie:

DS713+ po update do 6.1 RC 6.1-15022-1

Post autor: lepian » czw lut 02, 2017 2:22 am

Mam pacjenta DS713+ coś mnie podkusiło wgrać betę DSM , wszystko było ok 5 dni...
Potem zwiecha i teraz synology nie wstaje. Dane sobie odzyskałem ale synek jest nie do użytku. Wstaje tylko bez dysków. Robię mu nową instalacje DSM i przy restarcie mruga tylko niebieska dioda i diodka od sieci , synek zawisa. Doczytałem w necie że trzeba sobie zorganizować kabelek usb rs232 TTL .
Kabelek mam ale nie potrafię znaleźć portu com na płycie synka. Niby ma mieć oznaczenie JP2 ale coś u mnie nie bangla . Może ma ktoś pomysł na schemat płyty albo jak znaleźć ten konektor ?
Leczyłem się tym wpisem

Kod: Zaznacz cały

https://wrgms.com/recovering-a-failed-synology-diskstation-ds2xx-serial/
DSM 6.1-15022-1
grandefortuna.pl

"Każde urządzenie będzie działać lepiej, kiedy włożysz wtyczkę do gniazdka"

Awatar użytkownika
lepian
Wtajemniczony
Posty: 174
Rejestracja: wt paź 25, 2016 2:46 am
Lokalizacja: W-wa
Kontaktowanie:

Re: DS713+ po update do 6.1 RC 6.1-15022-1

Post autor: lepian » czw lut 02, 2017 11:43 pm

Sam sobie odpiszę
Problemu nie rozwiązałem ale pomogło wrócenie do oryginalnej kości pamięci RAM , na 2 i 4 GB synek się zawieszał na 1 GB udało się go uruchomić zjechać z systemem do DSM 6.0.2 i narazi działa stabilnie. Wniosek nowe wersje DSM nie lubią powiększonej ilości RAM.
grandefortuna.pl

"Każde urządzenie będzie działać lepiej, kiedy włożysz wtyczkę do gniazdka"

defender
Amator
Posty: 12
Rejestracja: wt mar 28, 2017 7:01 pm

Re: DS713+ po update do 6.1 RC 6.1-15022-1

Post autor: defender » wt mar 28, 2017 7:02 pm

Cześć, napisz z jaką pamięcią 4 GB był problem.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
KOCUREK1970
Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: śr cze 21, 2017 12:04 am

Re: DS713+ po update do 6.1 RC 6.1-15022-1

Post autor: KOCUREK1970 » pt sty 05, 2018 3:59 am

Trochę odkopię temat - ale może takie info się komuś przyda.
Jak u mnie w stopce.
Synology DS713+ - kość RAM Patriot SO-DIMM DDR3 4GB 1333MHz CL9 512x8 1 rank.
I najnowsze DSM działa bez problemu.
Synology DS713+/DX513 (5x4 TB WD Gold)
DSM 6.1.4-15217 Update 5

ODPOWIEDZ