Rozbudowa pamięci RAM w DS415+

ODPOWIEDZ
redi
Amator
Posty: 47
Rejestracja: pt gru 18, 2015 11:56 pm
Lokalizacja: BK

Rozbudowa pamięci RAM w DS415+

Post autor: redi » pt kwie 29, 2016 10:26 am

Witam. Przybieram się do wymianu RAM w tym modelu. 8GB RAM Crucial już zakupiony. Przejrzałem film i opis jak wymienić. Jednak przed tym chciałbym dowiedzieć się czy macie jakieś uwagi. W szczególności otwarcia pokrywy i czym otwieraliście. Zależy mi na szybkiej wymianie.
P.S. Poprawiłem model :-)
Ostatnio zmieniony pt kwie 29, 2016 2:09 pm przez redi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
WILU
Uczeń Mistrza
Posty: 724
Rejestracja: śr gru 30, 2015 10:58 pm
Lokalizacja: Tychy

Re: Rozbudowa pamięci RAM w DS715+

Post autor: WILU » pt kwie 29, 2016 11:16 am

nie masz czasem na myśli modelu DS716+ (a nie DS715+ jak napisałeś w tytule - z tego co widzę Synology nie wykazuje takiego modelu...)
Pomoc dla chorego Łukasza. >>PILNE<<
RS3617XS+ | RS815+ | RS214 | RX415 | DS1817+ | DS415+ | DS1010+ | DS216j | DS215j | DX213
>> Udzielam pomocy TYLKO I WYŁĄCZNIE na forum <<

Awatar użytkownika
krissos
Stały Bywalec
Posty: 311
Rejestracja: pt gru 11, 2015 2:24 pm
Lokalizacja: Zagłębie

Re: Rozbudowa pamięci RAM w DS415+

Post autor: krissos » sob kwie 30, 2016 11:01 pm

Z wymianą nie będziesz miał problemów. Ja wymieniałem w 412+ i poszło sprawnie. 415+ nie różni się chyba niczym prócz podzespołami.

Unr3al2
Wtajemniczony
Posty: 200
Rejestracja: pt gru 11, 2015 11:01 am

Re: Rozbudowa pamięci RAM w DS415+

Post autor: Unr3al2 » sob kwie 30, 2016 11:03 pm

Tu masz filmik na YT : https://www.youtube.com/watch?v=1PYp9CNdgn4
Krok po kroku.
QNAP TVS-471 / 6.1.3-15152-6 / 2x Segate 2TB RAID1 btrfs / 4GB RAM
DS710+ / DSM 4.2 / Segate 2TB / 2GB RAM mod

ODPOWIEDZ