Re: DS220+
#21@pdz a możesz mi podać (może wkleić fotkę) symbol swojego Kingstona ? Lub dac namiar w necie na tą konkretną kość abym mial pewność, ze włoże i zadziała ?
Chyba ciebie zaskoczę. Dzisiaj wziąłem do testów ze sklepu Komputronika Kingstona HyperX Impact DDR4 SODIMM 16GB 2400MHz CL14 (HX424S14IB/16), bo tylko taką mieli.Przemuss pisze: ↑pn sty 11, 2021 4:47 pmInstalowałem pamięć w 3 synkach w grudniu i nie widziałem nigdzie żadnego komunikatu a przeglądałem także logi. Chyba że synek je potraktował jako autoryzowane. Ale wątpię by nie zauważył różnicy między 4 a 16gb...
Jedno co mogę podpowiedzieć. Po montażu pamięci wskazana cierpliwość. Jak po włączeniu w krótkim czasie od włączeniu zaświecą się diody aktywności Lanu (tam gdzie podpięty kabel) znaczy że pamięć została przyjęta. I tu trzeba czekać nawet i 5 minut. W między czasie synek sam się raz zrestartuje.
Jak diody lan nie raczą zamrugać test pamięci nie przeszedł. Przynajmniej u mnie 3 synkach tak właśnie było.
Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka
W DSM górny oprawy róg w ikonce "powiadomienia" ale tylko po restarcie Synka , jak się komunikat skasuje to nie pojawia się ponownie , pewnie spokój do kolejnego restartu.
Potwierdzam, dostałem dzisiaj kość Kingstona 8 GB KVR26S19S8/8 i ta kość jest OK. Synek elegancko wstał, monitor zasobów widzi dodatkowe 8 GB i sumarycznie wyświetla 10 GB. I w powiadomieniach,, jak wspominał @pdz, jest informacja tego typu:
Oczywiście można ją wykasować, ale po restarcie Synka ona dalej wyskakuje. To info w niczym jednak nie przeszkadza. Przy fabrycznych 2 GB ramu miałem zajętość pamięci na poziomie 25% na dzień dobry po włączeniu Synka. Teraz mam tą zajętość na poziomie 4%. Przy korzystaniu tylko z FTP czy samby, te 2 GB swobodnie wystarczało. Ale już jak korzystam z video station czy photo station to Synek się zamulał. Teraz już zamulania nie mam. Jest OK.Wykryto moduł pamięci inny niż Synology. Zapoznaj się z naszą oficjalną stroną internetową i wybierz oryginalne moduły pamięci firmy Synology, aby uzyskać większą niezawodność systemu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości