Jak się logować żeby nie wpisywać IP

ODPOWIEDZ
iceman66
Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: sob wrz 23, 2017 11:21 am

Jak się logować żeby nie wpisywać IP

Post autor: iceman66 »

Możecie pomóc? Jakie wprowadzić ustawienia by w przeglądarce wpisywać jakiś adres lub nazwe i logowac się do Nas-a bez wpisywania IP?
mam UPC z Connectboxem + DS216j.

Dzięki za wszelkie info.
Awatar użytkownika
mikhnal
Jedi of Synology
Posty: 1940
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Jak się logować żeby nie wpisywać IP

Post autor: mikhnal »

Pytasz o to jak skonfigurować QuickConnect?
DS3018xs
DSM 6.2.4-25556
2x 16GB RAM KSM24SED8/16ME DDR4 2400 CL17 ECC mod
6x 10TB WD Red WD100EFAX RAID5 btrfs
2x SNV3400 read/write SSD cache @ E10M20-T1 + 10GbE LAN
2x SilverStone FW91 fan mod
RT2600ac + MR2200ac
SRM 1.2.5-8225
iceman66
Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: sob wrz 23, 2017 11:21 am

Re: Jak się logować żeby nie wpisywać IP

Post autor: iceman66 »

tak
Awatar użytkownika
mikhnal
Jedi of Synology
Posty: 1940
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Jak się logować żeby nie wpisywać IP

Post autor: mikhnal »

W pomocy do DSM masz to wytłumaczone ludzkim językiem, nie ma sensu tego tu przepisywać.

qc2.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
DS3018xs
DSM 6.2.4-25556
2x 16GB RAM KSM24SED8/16ME DDR4 2400 CL17 ECC mod
6x 10TB WD Red WD100EFAX RAID5 btrfs
2x SNV3400 read/write SSD cache @ E10M20-T1 + 10GbE LAN
2x SilverStone FW91 fan mod
RT2600ac + MR2200ac
SRM 1.2.5-8225
Awatar użytkownika
michau
Wyrocznia
Posty: 1137
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:03 pm
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Re: Jak się logować żeby nie wpisywać IP

Post autor: michau »

Jak uznasz, że QC jest niewystarczające i poczujesz, że nie masz kontroli nad tym jak to działa to polecam własną domenę.
NAS:
[ MASTER ] Synology DS1515+ | 16 GB RAM | DSM 6 | 5 x WD Red WD60EFRX Btrfs RAID 5
R70
Uczeń Mistrza
Posty: 654
Rejestracja: pn gru 18, 2017 12:53 am

Re: Jak się logować żeby nie wpisywać IP

Post autor: R70 »

własna domena jest fajna, ale nie zawsze realna. QC ma ograniczenia, ale jest bardzo prosty i działa praktycznie zawsze, niezależnie od dostawcy internetu i taryfy
Pozdrawiam,
Paweł
DS1819+, 32GB ECC, 10GbE, DX517 DS916+ 8GB, DX513, DS710+, DX213, DS119j, DS120j
RT2600ac + RT2200ac
ODPOWIEDZ