Strona 2 z 3

Re: Traccar

: wt gru 22, 2015 2:17 pm
autor: Unr3al2
Przeinstalować jeszcze raz i zaznaczyć 55005 oraz 55055.
I przekierowanie na ten port.
w telefonie ustawić port 55055.

Re: Traccar

: wt gru 22, 2015 2:41 pm
autor: mario
niestety nadal to samo

Obrazek



tak wyglada na routerze

Obrazek

Re: Traccar

: wt gru 22, 2015 2:43 pm
autor: Unr3al2
W telefonie nie zmieniłeś portu :)

Re: Traccar

: wt gru 22, 2015 2:49 pm
autor: mario
zmienilem tylko, tamto co widac jest jeszcze stary log, po przeinstalowaniu baza zostaje, problem jest teraz taki ze teraz ruch wogole nie dochodzi, a port wyglada na zamkniety mimo iz otworzyny na routerze, tak jakby program wogole nie nasluchiwal, nawet telnetem sprawdzalem

Obrazek


dla portu 55005 dziala ok, ruch przychodzi ale tak jakby HEX nie jest przerobiony na wspolrzedne

Re: Traccar

: wt gru 22, 2015 2:56 pm
autor: Unr3al2
Wygląda na to, że nie zaskoczył port przy instalacji.
1. Odinstaluj traccar.
2. Restart serwera.
3. Instalacja traccar.

Re: Traccar

: wt gru 22, 2015 3:11 pm
autor: mario
niestety wersja traccar2.12-021-x86
nie chce u mnie nasluchiwac na 55055

udalo mi sie rozwiac problem jedynie po instalacji wersji Beta traccar3.2-001-x86

teraz raportuja poprawnie


Dziekuje za pomoc przy dlugim troubleshootingu :)

Re: Traccar

: wt gru 22, 2015 3:15 pm
autor: Unr3al2
Wersja 3.2 nie ma wszystkich funkcjonalności wersji 2.12.
np. zaznaczenie terenu i wysłanie maili.

Re: Traccar

: wt gru 22, 2015 3:25 pm
autor: mario
wysylanie maili z tego co widze jest

Re: Traccar

: wt gru 22, 2015 3:29 pm
autor: Unr3al2
Jak Ci się uda użyć tego to daj znać bo mi się nie udało :)

Re: Traccar

: wt gru 22, 2015 3:41 pm
autor: mario
eh to fakt nie dziala, probowalem na wszelkie sposoby caly czas 500 server error :(

nawet pisza o tym tutaj https://github.com/tananaev/traccar/issues/1561