Strona 1 z 5

Udostępnienie strony internetowej

: sob lut 16, 2019 12:25 pm
autor: JimUSA
Witajcie, zainstalowałem sobie pakiet prestashop 1.7 na moim serwerze DS215J. Służyć ma mi jako przygotowanie całej strony by potem móc ją przenieść na płatne serwery hostingowe. Problem natomiast mam taki że o ile w pracy działa bez problemu to w domu nie wiem jak ja mam się połączyć by wejść na stronę i dalej ją modyfikować. Niby mam ustawiony publiczny adres IP bo używam w domu DS Video i FTP. Lecz na stronę już wejść nie mogę. Możecie pomóc z tym?

Re: Udostępnienie strony internetowej

: sob lut 16, 2019 3:20 pm
autor: psmanek
Jaki adres wpisujesz będąc w pracy, aby dostać się do prestashop?

Re: Udostępnienie strony internetowej

: sob lut 16, 2019 6:43 pm
autor: JimUSA
Samo mi wbija adres po przez klikniecie na ikone presty na pulpicie serwera. Jest to adres wewnetrzny dostrpny tylko z tej samej sieci. Po probie zalogowania sie na ten sam adres z innej sieci iest blad polaczenia i nie znaleziono strony itp

Re: Udostępnienie strony internetowej

: sob lut 16, 2019 6:57 pm
autor: SnejX
rozumiem, że pytanie brzmi:
jak , będąc w domu, podłączyć się do serwera w pracy?
Moim zdaniem zostaje ci VPN, pogadaj z adminami/sieciowcami w firmie to powiedzą ci jakie macie możliwości.

Re: Udostępnienie strony internetowej

: sob lut 16, 2019 7:12 pm
autor: psmanek
Jak rozumiem Ty zarządzasz NASem? Również Ty zarządzasz siecią w pracy?

Re: Udostępnienie strony internetowej

: sob lut 16, 2019 7:42 pm
autor: JimUSA
Tak, jest to moj serwer i moja siec. Mam zrobiony publiczny adres ip i przekierowane porty. Np. aplikacja DS Video mi w domu dziala i normalnje ogladam filmy i uzywam rowniez serwera FTP do wgrywania plikow. Lecz nie mam pojecia jak upublicznic moja strone lub chociaz zrobic do niej dostep w domu. Jak mowie w pracy dziala normalnje ale jestem w tej samej sieci wiec nic w tym dziwnego. Ale w domu nawet po wpisaniu publicznego adresu IP (tego ktorego uzywam do logowania sie w domu do DS Video) strona nie dziala.

Edit

Dostep chcialbym miec tylko ja. Nie chce jej robic publicznie dla wszystkich ludzi na swiecie. Ta strona na serwerze sluzy tylko jako zbudowanie jej a potem przeniesienie na platny hosting. Bo po co placic od razu za hosting jak moge na spokojnie zrobic strone na serwerze a potem ja przeniesc i miec pelny okres uzytkowania.

Re: Udostępnienie strony internetowej

: sob lut 16, 2019 9:34 pm
autor: mikhnal
Jeśli tylko ma działać w Twojej sieci wewnętrznej to nie przepuszczaj portów w routerze. Zainstaluj paczkę Web Station a zawartość strony wrzuć do folderu www. Stronę wywołasz w przeglądarce wpisując jako adres IP Synka.

Re: Udostępnienie strony internetowej

: sob lut 16, 2019 11:34 pm
autor: JimUSA
mikhnal pisze:
sob lut 16, 2019 9:34 pm
Jeśli tylko ma działać w Twojej sieci wewnętrznej to nie przepuszczaj portów w routerze. Zainstaluj paczkę Web Station a zawartość strony wrzuć do folderu www. Stronę wywołasz w przeglądarce wpisując jako adres IP Synka.
Ale w domu jak jestem to nie jest juz to ta sama siec co w pracy. O to mi chodzi. Chce miec dostep w pracy (mam dostem) i w domu (nie mam dostepu)

Re: Udostępnienie strony internetowej

: sob lut 16, 2019 11:48 pm
autor: Przemuss
Albo autor nie rozumie tego co pisze albo pominął kilka istotnych szczegółów.

Oczekuje pomocy a wszystko szyfrem nam podaje. Daj coś od siebie: jakiś opis konkretny co gdzie podłączone i co już zrobiłeś w konfiguracji.


Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka


Re: Udostępnienie strony internetowej

: ndz lut 17, 2019 12:24 am
autor: JimUSA
Mam zainstalowany pakiet prestashop i web station. Oto co mam na ss:

https://imgur.com/a/EaESDQj

Publiczne IP konfigurowalem w momencie kiedy konfigurowalem aplikacje DS Video by moc ogladac filmy z serwera ktory znajduje sie w pracy, u mnie w domu na TV. Teraz postawilem prestashop i chcialbym miec do niego dostep z domu a nie tylko w pracy. Niestety przez quickconnect nie da rady tego odpalic.chce moc nirmalnie w domu wejsc na moja strone i zalogowac sie do panelu presty by bawic sie konfiguracja mojej strony. Zrobic jakies jeszcze SS ktore moze cos rozjasnia na jakim etapie jest skonfigurowany serwer?