DS Cam

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krissos
Stały Bywalec
Posty: 316
Rejestracja: pt gru 11, 2015 2:24 pm
Lokalizacja: Zagłębie

DS Cam

Post autor: krissos » wt gru 15, 2015 4:45 pm

Wszystko na temat tej aplikacji

maciuj
Amator
Posty: 48
Rejestracja: pt sty 27, 2017 10:04 am

Re: DS Cam

Post autor: maciuj » pt kwie 07, 2017 9:15 pm

Czy ma ktos sytuacja, ze dzialajacy DS Cam meczy na 100% CPU synka? U mnie dzieje sie tak od ostatniego updatu. Klient na PC dziala dobrze, ale DS Cam odpalone na Androidach wariuja.

Awatar użytkownika
mikhnal
Wyrocznia
Posty: 1208
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: DS Cam

Post autor: mikhnal » pt kwie 07, 2017 11:00 pm

Updacie czego? DS Cam, DSM, Surveillance Station? Jaki Synek?
DS3018xs
DSM 6.2.1-23824 Update 1
16GB RAM DDR4 2400 CL17 ECC
6x WD Red 6TB RAID 5 btrfs
2x WD Blue M.2 250GB RAID 1 SSD Read/Write Cache @ M2D17
APC Back USP ES 700G
RT2600ac + MR2200ac
SRM 1.2-7742 Update 1

maciuj
Amator
Posty: 48
Rejestracja: pt sty 27, 2017 10:04 am

Re: DS Cam

Post autor: maciuj » sob kwie 08, 2017 8:37 am

Update Surveillance Station na 8.0.2, ten ktory byl jakies 2 tygodnie temu.
A chodzi to na RS814+, ktory ma tylka ta paczke odpalona i obsluguje 6 kamer 4MP.
W normalnej sytuacji, nagrywajac non stop, albo przy podgladzie tylko z klienta PCtowego, obciazenia CPU bylo na poziomie 6-8%.
W momencie uruchomienia DS Cam i podgladu z niego, CPU skacze na 99%.
Standardowo ustawienie w DS Cam zaklada straming MJPEG, ktory duzo bardziej obciaza lacze, ale w tym przypadku nie ma znaczenia na CPU, ale przy wylaczonej tej opcji nie pozwala mi na podglad jednej kamery na calym ekranie ("This file format i not supported"). To tez wczesniej (przed updatem SS) nie wystepowalo.

Awatar użytkownika
krissos
Stały Bywalec
Posty: 316
Rejestracja: pt gru 11, 2015 2:24 pm
Lokalizacja: Zagłębie

Re: DS Cam

Post autor: krissos » sob kwie 08, 2017 11:48 am

U mnie jak uruchomię DS Cam to obciążenie procesora wzrasta z 1% na 3%/4% i tak skacze :)

ODPOWIEDZ