QuickConnect - praktycznie nie działa.

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
SnejX
Trochę Wie
Posty: 132
Rejestracja: czw mar 23, 2017 9:12 pm
Lokalizacja: Łódź

QuickConnect - praktycznie nie działa.

Post autor: SnejX » pn sie 20, 2018 7:01 pm

Hej
czy u Was też może jest ostatnimi dniami problem z dostępem z zewnątrz?
Z aplikacji mobilnych (DS File, DS Finder) nie udaje mi się połączyć. Co prawda raz się udało, ale chyba z 10x odświeżałem :(

Linki udostępnione z FIle Station (https://gofile.me/xxxxxxxyyyyxxxx/ się nie otwierają.

A wszystko działało.
W Panelu Sterownia QuickConnect włączony, DDNS też (choć akurat to nie jest potrzebne).

Awatar użytkownika
SnejX
Trochę Wie
Posty: 132
Rejestracja: czw mar 23, 2017 9:12 pm
Lokalizacja: Łódź

Re: QuickConnect - praktycznie nie działa.

Post autor: SnejX » wt sie 21, 2018 6:12 pm

To może w drugą stronę - jeśli u Was działa, dajcie znać, będę drążył po swojej stornie.

Awatar użytkownika
Zoltar
Wtajemniczony
Posty: 229
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:19 pm
Lokalizacja: pomorskie
Kontaktowanie:

Re: QuickConnect - praktycznie nie działa.

Post autor: Zoltar » wt sie 21, 2018 7:31 pm

W zasadzie to nie miewam problemów z QuickConnect. Używam go w różnych aplikacjach na Android, czasami też żeby połączyć się do DSM z zewnątrz, otrzymuję regularnie powiadomienia do DS Finder czy DS Cam i wg mnie działa poprawnie. Oczywiście czasami zdarzają się problemy ale u mnie są rzadkością

Awatar użytkownika
SnejX
Trochę Wie
Posty: 132
Rejestracja: czw mar 23, 2017 9:12 pm
Lokalizacja: Łódź

Re: QuickConnect - praktycznie nie działa.

Post autor: SnejX » wt sie 21, 2018 8:10 pm

no właśnie, u mnie tez działało idealnie. Teraz, od kilku już dni, praktycznie nie działa. Każde logowanie trzeba ponawiać kilkanaście razy i potem każde przejście do folderu kolejne kilkanaście razy.
Się zastanawiam czy czy toś "u nich" czy u mnie.

Awatar użytkownika
Krzys
Trochę Wie
Posty: 81
Rejestracja: sob gru 16, 2017 8:26 pm

Re: QuickConnect - praktycznie nie działa.

Post autor: Krzys » śr sie 22, 2018 9:54 am

U mnie także działa bezproblemowo.
DS214Play + 2x Toshiba E300 3TB
DS916+ (8GB) + 4x WD RED 4TB

Awatar użytkownika
mikhnal
Wyrocznia
Posty: 1172
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: QuickConnect - praktycznie nie działa.

Post autor: mikhnal » śr sie 22, 2018 10:21 am

U mnie też działa sprawnie.
@SnejX: może Twój prowajder ma np. daleką ścieżkę DNS'ów. Zmien DNS'y na routerze na 1.0.0.1 i 1.1.1.1 - może pomoże.
DS3018xs
DSM 6.2.1-23824
16GB RAM DDR4 2400 CL17 ECC
6x WD Red 6TB RAID 5 btrfs
2x WD Blue M.2 250GB RAID 1 SSD Read/Write Cache @ M2D17
APC Back USP ES 700G
RT2600ac
SRM 1.1.7-6941 Update 3

Awatar użytkownika
SnejX
Trochę Wie
Posty: 132
Rejestracja: czw mar 23, 2017 9:12 pm
Lokalizacja: Łódź

Re: QuickConnect - praktycznie nie działa.

Post autor: SnejX » śr sie 22, 2018 3:13 pm

hejka,
dzisiaj od rana działa dobrze ;)
nie wiem kto i co poprawił, ale działa, wszystko wróciło do normy.

Do providera też napisałem, mam otwarte zgłoszenie,czekam co odpiszą.

@mikhnal
zmiana DNS-ów na routerze (wewnątrznym) ma wpływ na dostęp z zewnątrz?

Awatar użytkownika
mikhnal
Wyrocznia
Posty: 1172
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: QuickConnect - praktycznie nie działa.

Post autor: mikhnal » śr sie 22, 2018 3:52 pm

Nie, na bramowym albo tym, który zarządza DHCP.
DS3018xs
DSM 6.2.1-23824
16GB RAM DDR4 2400 CL17 ECC
6x WD Red 6TB RAID 5 btrfs
2x WD Blue M.2 250GB RAID 1 SSD Read/Write Cache @ M2D17
APC Back USP ES 700G
RT2600ac
SRM 1.1.7-6941 Update 3

Awatar użytkownika
SnejX
Trochę Wie
Posty: 132
Rejestracja: czw mar 23, 2017 9:12 pm
Lokalizacja: Łódź

Re: QuickConnect - praktycznie nie działa.

Post autor: SnejX » śr sie 22, 2018 7:24 pm

no ok, rozumiem.
Ale nadal nie wiem co mi to da, jeśli telefon korzysta z sieci LTE i jest gdzieś w Polsce.

Awatar użytkownika
mikhnal
Wyrocznia
Posty: 1172
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: QuickConnect - praktycznie nie działa.

Post autor: mikhnal » śr sie 22, 2018 9:28 pm

Miałem takie dziwo, że jak mój prowajder zmieniał DNSy (przed rozbudową swojej sieci trochę eksperymentował) to miałem długie łączenie się do Synka przez QC. Jak ręcznie ustawiłem szybki DNS problem znikał.
DS3018xs
DSM 6.2.1-23824
16GB RAM DDR4 2400 CL17 ECC
6x WD Red 6TB RAID 5 btrfs
2x WD Blue M.2 250GB RAID 1 SSD Read/Write Cache @ M2D17
APC Back USP ES 700G
RT2600ac
SRM 1.1.7-6941 Update 3

ODPOWIEDZ