Nagrywanie po aktualizacji do DSM 6 i VS 2.0

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zoltar
Wtajemniczony
Posty: 231
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:19 pm
Lokalizacja: pomorskie
Kontaktowanie:

Nagrywanie po aktualizacji do DSM 6 i VS 2.0

Post autor: Zoltar » pt mar 25, 2016 10:07 am

Czy komuś z Was udało się poprawnie ustawić jakiś program z TV do nagrywania przy użyciu dekodera DVB-T?
Próbowałem dzisiaj dodać do nagrania jakiś film i dostaję taki komunikat: Obrazek
Od razu kieruje mnie do okna ustawień aby taki folder ustawić ale jak widać na ekranie folder ten jest ustawiony Obrazek
Takie ustawienia działały od zawsze, dopiero po wczorajszej aktualizacji pojawił się problem. Nie wiecie może jak go rozwiązać?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony pt mar 25, 2016 10:50 am przez Zoltar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
WILU
Uczeń Mistrza
Posty: 721
Rejestracja: śr gru 30, 2015 10:58 pm
Lokalizacja: Tychy

Re: Nagrywanie po aktualizacji do DSM 6 i VS 2.0

Post autor: WILU » pt mar 25, 2016 10:44 am

coś obrazków nie widzę :roll:
Pomoc dla chorego Łukasza. >>PILNE<<
RS3617XS+ | RS815+ | RS214 | RX415 | DS1817+ | DS415+ | DS1010+ | DS216j | DS215j | DX213
>> Udzielam pomocy TYLKO I WYŁĄCZNIE na forum <<

Awatar użytkownika
Zoltar
Wtajemniczony
Posty: 231
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:19 pm
Lokalizacja: pomorskie
Kontaktowanie:

Re: Nagrywanie po aktualizacji do DSM 6 i VS 2.0

Post autor: Zoltar » pt mar 25, 2016 10:51 am

Chyba nieopatrznie je usunąłem :)
Próbowałem dodawać różne katalogi i w różnych miejscach - efekt zawsze ten sam.
Na drugim NASie zrobiłem czystą instalację i problemu nie ma.

Awatar użytkownika
WILU
Uczeń Mistrza
Posty: 721
Rejestracja: śr gru 30, 2015 10:58 pm
Lokalizacja: Tychy

Re: Nagrywanie po aktualizacji do DSM 6 i VS 2.0

Post autor: WILU » pt mar 25, 2016 11:02 am

możliwe że coś poszło nie tak w czasie aktualizacji Video Station (nie przewidzieli wszystkiego) i stąd problem. bo rozumiem że nie odinstalowywałeś VS tylko dokonałeś jego aktualizacji? próbowałeś odinstalować VS i zainstalować na nowo?
Pomoc dla chorego Łukasza. >>PILNE<<
RS3617XS+ | RS815+ | RS214 | RX415 | DS1817+ | DS415+ | DS1010+ | DS216j | DS215j | DX213
>> Udzielam pomocy TYLKO I WYŁĄCZNIE na forum <<

Awatar użytkownika
Zoltar
Wtajemniczony
Posty: 231
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:19 pm
Lokalizacja: pomorskie
Kontaktowanie:

Re: Nagrywanie po aktualizacji do DSM 6 i VS 2.0

Post autor: Zoltar » pt mar 25, 2016 11:06 am

Nie odinstalowywałem tylko aktualizowałem (a w zasadzie naprawiałem). Wolałbym uniknąć odinstalowania paczki i ponownego instalowania bo jak nie pomoże to usunie mi to co już mam zaplanowane do nagrywania i problem będzie jeszcze większy a tak to nie mogę nagrywać nowych ale te co już zaprogramowałem na wcześniejszej wersji to nagrywa.

[Edycja]

Zaryzykowałem i odinstalowałem (bez usuwania bazy VideoStation). Ponowna instalacja nic nie dała-wciąż ten sam komunikat.

[Edycja2]

Pomogło dopiero odinstalowanie z usunięciem bazy VideoStation i ponowne zainstalowanie pakietu.

ODPOWIEDZ