Dahua ipc 35 - Prośba o pomoc

jacokolwiek
Amator
Posty: 39
Rejestracja: ndz lut 18, 2018 9:30 pm

Re: Dahua ipc 35 - Prośba o pomoc

Post autor: jacokolwiek »

Zrestartowałem router tplinka do fabrycznych . Daj znać jakie kroki po kolei mam wykonać to spróbuję raz jeszcze.
Jeśli potrzebujesz jakieś screeny z aktualnymi info z tplinka po restarcie to daj znać.
Kable - tu ma wpięty vectra do wan w tplinku - inaczej nie wykrywał panelu logowania

Dzięki
Awatar użytkownika
SnejX
Zawsze On-Line
Posty: 476
Rejestracja: czw mar 23, 2017 9:12 pm
Lokalizacja: Łódź

Re: Dahua ipc 35 - Prośba o pomoc

Post autor: SnejX »

teraz to tak na szybko.

Pierwszy screen pokazuje, że laptop ma adres 192.168.0.100 ale z poprzednich info od ciebie wynikało, że Vectra rozdaje adresy z puli 192.168.0.x czyli masz konflikt, bo zarówno Vectra jak itp-link rozdają teraz adresy z tej samej puli, chodzi o wartość w trzecim polu adresu.
Zauważ ze tp-link w sekcji WAN ma same zera w adresie a przecież tam jest wpięty kabel od vectry.

Tp-link ma adres 192.168.0.19 (tak widać na screenie) - zmień mu adres na 192.168.0.200 i wyłącz na nim DHCP.
Teraz wszystkie twoje urządzenia dostaną adres z dhcp od vectry. Internet na laptopie powinien ruszyć. Ew. zrestartuj te urządzenia, albo na chwilę odłącz im kabel sieciowy.

PS. Ponieważ pracujemy już na szczegółach to taki zapis miesza mi w głowie:
"niestety musiałem zresetować modem do fabrycznych i znów podpiąć kabel z Vectry do WAN- brak sieci "
zresetowałeś tp-linka (router) czy modem (router) od vectry? Przyjąłem że tp-linka.
jacokolwiek
Amator
Posty: 39
Rejestracja: ndz lut 18, 2018 9:30 pm

Re: Dahua ipc 35 - Prośba o pomoc

Post autor: jacokolwiek »

Hej .
Daj mi znać jak będziesz online.
Może wtedy krok po kroku uda nam się razem coś zdziałać.
Awatar użytkownika
SnejX
Zawsze On-Line
Posty: 476
Rejestracja: czw mar 23, 2017 9:12 pm
Lokalizacja: Łódź

Re: Dahua ipc 35 - Prośba o pomoc

Post autor: SnejX »

no to chyba wszystko zostało zrobione zgodnie z oczekiwaniami :)
ODPOWIEDZ