Utrata połączenia Wifi 5GHz

suchy
Początkujący
Posty: 9
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:20 pm

Utrata połączenia Wifi 5GHz

Post autor: suchy » sob gru 19, 2015 9:26 am

Witam wszystkich


TV samsung
ruter asus AC68U
NAS DS216 play

Gdy TV jest podłączony do sieci WI FI 5GHz i oglądam film na TV przez serwer multimediów, po kilku minutach otrzymuje komunikat :[utracono połączenie z urządzeniem] oczywiście przerywa połączenie i TV nie widzi już serwera multimediów.
Przy połączeniu WI FI 2,4 GHz takiego problemu nie ma, wszystkie filmy super śmigają ale gdy chce obejrzeć film dużej wagi np blu ray to się przycina.

Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
Ostatnio zmieniony sob gru 19, 2015 11:05 am przez suchy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
krissos
Stały Bywalec
Posty: 295
Rejestracja: pt gru 11, 2015 2:24 pm
Lokalizacja: Zagłębie

Re: Utrata połączenia Wifi 5GHz

Post autor: krissos » sob gru 19, 2015 10:37 am

Spróbuj w tv przywrócić ustawienia fabryczne i skonfigurować sieć od nowa. Miałem podobnie w LG ale on znowu po wył tv gubił połączenie. Pomogło to co napisałem i teraz jest ok.

suchy
Początkujący
Posty: 9
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:20 pm

Re: Utrata połączenia Wifi 5GHz

Post autor: suchy » sob gru 19, 2015 10:45 am

konfigurowałem od nowa ustawiałem stałe ip i dalej jest to samo

Awatar użytkownika
krissos
Stały Bywalec
Posty: 295
Rejestracja: pt gru 11, 2015 2:24 pm
Lokalizacja: Zagłębie

Re: Utrata połączenia Wifi 5GHz

Post autor: krissos » sob gru 19, 2015 10:50 am

A jaki masz soft w routerze?

suchy
Początkujący
Posty: 9
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:20 pm

Re: Utrata połączenia Wifi 5GHz

Post autor: suchy » sob gru 19, 2015 10:52 am

Wersja 3.0.0.4.378_9168

Awatar użytkownika
krissos
Stały Bywalec
Posty: 295
Rejestracja: pt gru 11, 2015 2:24 pm
Lokalizacja: Zagłębie

Re: Utrata połączenia Wifi 5GHz

Post autor: krissos » sob gru 19, 2015 10:55 am


suchy
Początkujący
Posty: 9
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:20 pm

Re: Utrata połączenia Wifi 5GHz

Post autor: suchy » sob gru 19, 2015 10:57 am

widzę że jest nowy soft na stronie ASUSA spróbuję na tym i na tym co podałeś. dzięki

Unr3al2
Stały Bywalec
Posty: 251
Rejestracja: pt gru 11, 2015 11:01 am

Re: Utrata połączenia Wifi 5GHz

Post autor: Unr3al2 » sob gru 19, 2015 11:07 am

Ja bym poszedł w stronę TP-Link PowerLine TL-PA2010 :
http://allegro.pl/tp-link-powerline-tl- ... bi_c=77776
ewentualnie :
http://allegro.pl/tp-link-powerline-tl- ... 30106.html
I masz problem rozwiązany :)
QNAP TVS-471 / 6.1.3-15152-6 / 2x Segate 2TB RAID1 btrfs / 4GB RAM
DS710+ / DSM 4.2 / Segate 2TB / 2GB RAM mod

suchy
Początkujący
Posty: 9
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:20 pm

Re: Utrata połączenia Wifi 5GHz

Post autor: suchy » sob gru 19, 2015 11:40 am

TP-Linka miałem ruter archer c7
działał 3 dni !
podziękowałem tej firmie i nigdy tej firmy produktów nie kupie

Unr3al2
Stały Bywalec
Posty: 251
Rejestracja: pt gru 11, 2015 11:01 am

Re: Utrata połączenia Wifi 5GHz

Post autor: Unr3al2 » sob gru 19, 2015 11:45 am

To szukaj takiego rozwiązania jak chcesz mieć stabilne połączenie :)
QNAP TVS-471 / 6.1.3-15152-6 / 2x Segate 2TB RAID1 btrfs / 4GB RAM
DS710+ / DSM 4.2 / Segate 2TB / 2GB RAM mod

ODPOWIEDZ