DLNA ginie w sieci

Awatar użytkownika
thorgal
Amator
Posty: 28
Rejestracja: sob kwie 29, 2017 9:26 am

Re: DLNA ginie w sieci

Post autor: thorgal » pt lis 03, 2017 9:53 am

Na moim 215J też mam losowe zerwanie połączenia przy odtwarzaniu na TV Sony. zrywa po około 20 minutach. ale nie zawsze tak się dzieje.
DSM 6.2 BETA
DS215j / DSM 6.2-23511 Beta 2/ 2x WD RED 2TB WD20EFRX ext4 (RAID 1) / 512MB RAM
RT2600ac / SRM 1.1.6-6931 Update 1/ 64GB Sandisk Ultra USB 3.0

stanley99
Trochę Wie
Posty: 128
Rejestracja: śr mar 30, 2016 7:22 am
Lokalizacja: Dolny Śląsk

Re: DLNA ginie w sieci

Post autor: stanley99 » pt lis 03, 2017 4:38 pm

wlodekh pisze:<...>Nigdy wcześniej nie musiałem transkodować, podejrzewam więc, że to nie wina serwera multimediów tylko amplitunera. Ostatnio aktualizowałem w nim firmware i od tego się chyba zaczęło.
Tak ścieka-w-ości: jaki to amplituner? Bo zamierzam się do nabycia pewnego modelu i nie chciałbym takich problemów, a najlepiej żadnych ;)

Zaś odnośnie meritum: od dawna nie zauważam problemów z DLNA, znikania, zrywania, itp. DS214play, DSM 6.1-cośtam (najnowsze nie-beta). Inna sprawa, że z serwera multimediów nie korzystam tak intensywnie, jak mi się kiedyś wydawało, że będę korzystał... Na dyskach zalega mnóstwo nieobejrzanych materiałów (obiecuję sobie na długie zimowe wieczory, i tak z roku na rok... ;) ). Poza tym teraz tyle jest on-line... Życia, a nawet 9-ciu by nie starczyło, żeby to wszystko przerobić... ;)
DS214play | 6.1.4-15217 Update 1
Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda tylko, że jest to wieko od trumny.

kolin
Amator
Posty: 21
Rejestracja: śr sty 06, 2016 10:31 pm
Lokalizacja: GB

DLNA ginie w sieci

Post autor: kolin » sob lis 04, 2017 5:17 pm

Ja wczoraj postanowiłem obejrzeć z żona film późnym wieczorkiem coby się po całym tygodniu odstresować troszkę, podczas filmu 4 razy DLNA zanikło. Wiec zamiast skupić się na oglądaniu to myślałem kiedy rozłączy i co jest tego przyczyną. Także problem ciagle istnieje.

Rozłączało w różnych odstępach czasowych około 30, 10 minut.


Sent from my iPhone using Tapatalk
DS415+ 8GB RAM mod / DSM 6.1.4-15217 / btrfs
DS212j - backup / DSM 6.2 - beta / ext4
Asus RT-AC87U powered by Asuswrt-Merlin

wlodekh
Amator
Posty: 54
Rejestracja: śr sty 27, 2016 12:37 pm

Re: DLNA ginie w sieci

Post autor: wlodekh » ndz lis 05, 2017 5:53 pm

Mój amplituner to Onkyo TX-L20D - pisałem o nim w tym wątku. Ogólnie jestem z niego bardzo zadowolony, choć nie wspiera gapless z apką DS Audio. Dziś jestem już na 99% pewien, że to wina aktualizacji firmware do niego, napisałem nawet do Onkyo, ale póki co bez odzewu.
Zadziwiające jest to, że niektóre pliki flac odtwarzają się bez problemu, a inne za nic nie pójdą bez transkodowania. Wszystkie to 44 kHz i 16 bit więc nie wiem w czym problem i czym niby mogą się one dla Onkyo różnić. Panowie programiści pewno coś tam dodając, w tym przypadku funkcję FlareConnect, coś innego (chyba) spieprzyli.

Inne multimedia (zdjęcia, filmy) działają u mnie w połączeniu z TV Panasonic bez zarzutu. Inna sprawa, że filmy tylko w mkv z wmuksowanymi napisami.
DS716+II

ODPOWIEDZ