Serwer multimediów nie widzi plików pobranych przez Transmission

ODPOWIEDZ
witek
Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: pt gru 18, 2015 2:33 pm

Serwer multimediów nie widzi plików pobranych przez Transmission

Post autor: witek »

Witajcie,
zwracam się z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu.
Otóż pliki pobrane przez Transmission nie są widziane przez serwer multimediów.
Zainstalowałem minidlna oraz serviio i te serwery widzą te pliki, a wbudowany program nie.
Może ktoś pomóc rozwiązać ten problem?

Minidlna nie ma obsługi filtrowania klientów a serviio jest powolny i na dodatek płatny.

Posiadam synka 215j
Awatar użytkownika
mikhnal
Jedi of Synology
Posty: 1942
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Serwer multimediów nie widzi plików pobranych przez Transmission

Post autor: mikhnal »

A dodałeś katalog gdzie wpadają pobrane przez T pliki do indeksowania?
DS3018xs
DSM 6.2.4-25556
2x 16GB RAM KSM24SED8/16ME DDR4 2400 CL17 ECC mod
6x 10TB WD Red WD100EFAX RAID5 btrfs
2x SNV3400 read/write SSD cache @ E10M20-T1 + 10GbE LAN
2x SilverStone FW91 fan mod
RT2600ac + MR2200ac
SRM 1.2.5-8225
witek
Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: pt gru 18, 2015 2:33 pm

Re: Serwer multimediów nie widzi plików pobranych przez Transmission

Post autor: witek »

Mam utworzony udział Filmy.
Wbudowany klient torrent jak i Transmission tam pobierają filmy.
Z wbudowanym klientem nie mam problemu , plik zaraz po pobraniu jest widoczny np w TV.
Z transmission mam problem bo po pobraniu go nie widać, ale jak film wytnę (przez PC) i wkleję ponownie w to samo miejsce, to plik już jest widoczny w media serwerze i w TV.
Myślałem, że może występuję jakiś problem z uprawnieniami w plikach z transmission.
Awatar użytkownika
mikhnal
Jedi of Synology
Posty: 1942
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Serwer multimediów nie widzi plików pobranych przez Transmission

Post autor: mikhnal »

A jeśli ręcznie dodasz ten katalog do listy indeksowanych folderów?
Panel sterowania > Usługa indeksowania > karta Indeksowanie plików > Lista indeksowanych folderów > Utwórz
DS3018xs
DSM 6.2.4-25556
2x 16GB RAM KSM24SED8/16ME DDR4 2400 CL17 ECC mod
6x 10TB WD Red WD100EFAX RAID5 btrfs
2x SNV3400 read/write SSD cache @ E10M20-T1 + 10GbE LAN
2x SilverStone FW91 fan mod
RT2600ac + MR2200ac
SRM 1.2.5-8225
witek
Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: pt gru 18, 2015 2:33 pm

Re: Serwer multimediów nie widzi plików pobranych przez Transmission

Post autor: witek »

Mam to zrobione.
Właśnie sprawdziłem.
Awatar użytkownika
mikhnal
Jedi of Synology
Posty: 1942
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Serwer multimediów nie widzi plików pobranych przez Transmission

Post autor: mikhnal »

No to jeszcze dodaj ten folder do:
Panel sterowania > Usługa indeksowania > karta Indeksowanie multimediów > Indeksowany folder > Utwórz
DS3018xs
DSM 6.2.4-25556
2x 16GB RAM KSM24SED8/16ME DDR4 2400 CL17 ECC mod
6x 10TB WD Red WD100EFAX RAID5 btrfs
2x SNV3400 read/write SSD cache @ E10M20-T1 + 10GbE LAN
2x SilverStone FW91 fan mod
RT2600ac + MR2200ac
SRM 1.2.5-8225
witek
Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: pt gru 18, 2015 2:33 pm

Re: Serwer multimediów nie widzi plików pobranych przez Transmission

Post autor: witek »

Też to mam.
Chyba kończą się pomysły.
Obrazek

Też korzystasz z Transmission?
U Ciebie to funkcjonuje?
Awatar użytkownika
mikhnal
Jedi of Synology
Posty: 1942
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Serwer multimediów nie widzi plików pobranych przez Transmission

Post autor: mikhnal »

Nie korzystam z Transmission ani z DLNA.
Mnie też się skończyły pomysły.
DS3018xs
DSM 6.2.4-25556
2x 16GB RAM KSM24SED8/16ME DDR4 2400 CL17 ECC mod
6x 10TB WD Red WD100EFAX RAID5 btrfs
2x SNV3400 read/write SSD cache @ E10M20-T1 + 10GbE LAN
2x SilverStone FW91 fan mod
RT2600ac + MR2200ac
SRM 1.2.5-8225
witek
Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: pt gru 18, 2015 2:33 pm

Re: Serwer multimediów nie widzi plików pobranych przez Transmission

Post autor: witek »

Dziękuję że próbowałeś mi pomóc.
Gdzie bym nie napisał to nikt nie chce pomóc.

Zastanawia mnie to, że np. film wycięty i wklejony w to samo miejsce jest już widoczny i że inne serwery, np. minidlna widzą pliki od razu po ściągnięciu.
Awatar użytkownika
WILU
Uczeń Mistrza
Posty: 734
Rejestracja: śr gru 30, 2015 10:58 pm
Lokalizacja: Tychy

Re: Serwer multimediów nie widzi plików pobranych przez Transmission

Post autor: WILU »

problem zdaje się dość podobny do opisanego tu:
viewtopic.php?f=14&t=379
RS3617XS+ | RS815+ | RS214 | RX415 | DS1817+ | DS415+ | DS1010+ | DS216j | DS215j | DX213
>> Udzielam pomocy TYLKO I WYŁĄCZNIE na forum <<
ODPOWIEDZ