KODI + SYNOLOGY

ODPOWIEDZ
grzesko
Początkujący
Posty: 3
Rejestracja: śr mar 02, 2016 9:06 pm

KODI + SYNOLOGY

Post autor: grzesko »

witam
czy ktoś może podać jak skutecznie połączyć synka + kodi ja połączyłem to w znośny sposób na firmawe 4.3 przez NFS działa szybko i sprawnie mogę wszystko odtwarzać bez problemu niestety na innych nie mogłem tego zrobić czy może ktoś życzliwy podać na tacy co zrobić żeby np. w 5.2 dziłało wszystko ok
dzięki i pozdrawiam
Awatar użytkownika
WILU
Uczeń Mistrza
Posty: 734
Rejestracja: śr gru 30, 2015 10:58 pm
Lokalizacja: Tychy

Re: KODI + SYNOLOGY

Post autor: WILU »

nie bardzo rozumiem w czym jest problem. rozumiem że masz jakieś filmy / muzykę / zdjęcia na NAS-ie udostępnione i pod 5.2 komp z Kodi nie widzi tych zasobów? opisz dokładniej problem by można było pomóc.
RS3617XS+ | RS815+ | RS214 | RX415 | DS1817+ | DS415+ | DS1010+ | DS216j | DS215j | DX213
>> Udzielam pomocy TYLKO I WYŁĄCZNIE na forum <<
Awatar użytkownika
mikhnal
Jedi of Synology
Posty: 1942
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: KODI + SYNOLOGY

Post autor: mikhnal »

Ja też nie rozumiem.
Mam Kodi w Qnapie z HDMI pod telewizorem, a wszystkie filmy na Synku. Bez problemu tworzę nowe połączenie po SMB i widzę po sieci zawartość katalogu z filmami.
DS3018xs
DSM 6.2.4-25556
2x 16GB RAM KSM24SED8/16ME DDR4 2400 CL17 ECC mod
6x 10TB WD Red WD100EFAX RAID5 btrfs
2x SNV3400 read/write SSD cache @ E10M20-T1 + 10GbE LAN
2x SilverStone FW91 fan mod
RT2600ac + MR2200ac
SRM 1.2.5-8225
grzesko
Początkujący
Posty: 3
Rejestracja: śr mar 02, 2016 9:06 pm

Re: KODI + SYNOLOGY

Post autor: grzesko »

wiec zacznę od początku głównie chodzi mi o filmy ripy BLURAY niestety jak sambą połączę to nie widzi mi katalogów i nie mogę odtwarzać filmów ,mkv i divix działa jak należy ,wiec pogrzebałem troszku w internecie i polecają połączenie NFS wiec właśnie takowe wykorzystuje niestety sposób działa tylko na firware 4.3 i innych niestety nici jeśli mam rip BLURAY w formacie iso to nie ma problemu, połącze sambą i filmy działają a poprzez sambe strasznie długo odtwarzacz myśli czy to na androidzie czy na rasbpbery
Awatar użytkownika
mikhnal
Jedi of Synology
Posty: 1942
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: KODI + SYNOLOGY

Post autor: mikhnal »

Łączysz się przez wifi?

P.S.: Proszę Cię, szanuj innych na tym forum i stosuj powszechne zasady pisowni języka polskiego.
DS3018xs
DSM 6.2.4-25556
2x 16GB RAM KSM24SED8/16ME DDR4 2400 CL17 ECC mod
6x 10TB WD Red WD100EFAX RAID5 btrfs
2x SNV3400 read/write SSD cache @ E10M20-T1 + 10GbE LAN
2x SilverStone FW91 fan mod
RT2600ac + MR2200ac
SRM 1.2.5-8225
grzesko
Początkujący
Posty: 3
Rejestracja: śr mar 02, 2016 9:06 pm

Re: KODI + SYNOLOGY

Post autor: grzesko »

nie po kablu
Unr3al2
Wtajemniczony
Posty: 212
Rejestracja: pt gru 11, 2015 11:01 am

Re: KODI + SYNOLOGY

Post autor: Unr3al2 »

NFS też powinno normalnie działać w 5.2.
Może w ustawieniach masz wyłączone NFS.
QNAP TVS-471 / 6.1.3-15152-6 / 2x Segate 2TB RAID1 btrfs / 4GB RAM
DS918+ / DSM 6.2 / Segate 2TBx3/ SSD120GB / 8 GB RAM mod
DS710+ / DSM 4.2 / Segate 2TB / 2GB RAM mod
ODPOWIEDZ