Nie działa część filmów po przesiadce na nowe Synology

ODPOWIEDZ
lisek84
Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: śr sty 20, 2016 9:28 am

Nie działa część filmów po przesiadce na nowe Synology

Post autor: lisek84 »

Cześć.

Używam DS212j od bardzo wielu lat. Jako, że trochę już przymulał, a mnie zależy na wirtualizacji w domu, kupiłem DS718+

Przemigrowałem się ze wszystkim co mogłem, ale mam jeden problem.
W katalogu video mam trochę filmów, odtwarzam je po DLNA na TV Panasonica.

I z nowego Synology jakieś 30-40% moich plików nie chce ruszyć (MKV, AVI, rózne generalnie). TV wywala, że plik nieobsługiwany.
Nadal te same pliki bez zająknięcia idą ze starego DS212j
Generalnie to utknałem na tym, a to dla mnie problem nie do zaakceptowania.
Filmy działaja na kompie, po DLNA.

Konfiguracja paczki "Serwer multimediów" taka sama w GUI.

Bardzo dziękuję za wszelka pomoc
lisek84
Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: śr sty 20, 2016 9:28 am

Re: Nie działa część filmów po przesiadce na nowe Synology

Post autor: lisek84 »

Temat rozwiązany.
Generalnie to problemem jest wersja paczki z Serwerem Multimediów/ DLNA.
Po odinstalowaniu, i zainstalowaniu starszej wersji z spk wszystko działa prawidłowo.
Na DS212j był serwer DLNA w wersji 1.7.8, a w nowym DS718+ najnowszy się pobrał 1.7.10
I na tym ostatnim nie działa prawidłowo odtwarzanie wideo po DLNA.

Po pobraniu starszego z
https://usdl.synology.com/download/Pack ... .7.7-2855/
I zainstalowaniu z pliku, wszystko działa prawidłowo.
Awatar użytkownika
michau
Wyrocznia
Posty: 1137
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:03 pm
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Re: Nie działa część filmów po przesiadce na nowe Synology

Post autor: michau »

I już nie będziesz robił aktualizacji do nowszej wersji? Musi być jakieś inne rozwiązanie. Może ponowne indeksowanie?
NAS:
[ MASTER ] Synology DS1515+ | 16 GB RAM | DSM 6 | 5 x WD Red WD60EFRX Btrfs RAID 5
ODPOWIEDZ