Strona 1 z 1

PhotoStation po resecie nie dziala na 2-im lanie po LTE

: pt gru 29, 2017 1:40 pm
autor: ElectricMan
Ostatnio zachciało mi się zmian i zresetowałem całego Synka i utworzyłem na nowo Wolumeny itd.
Jako że mam na chwilę drugiego Synka to na nim zrobiłem kopie swojego z HyperBackup.

Głupi byłem że nie zrobiłem wszystkich, ale to wszystkich printscreenow dla swojego Synka. :cry:
Bo zapisane ustawienia nie zapisują np ustawień sieciowych. :?:
Dodam że przed resetem wszystko działało. A że to większość rzeczy ustawiałem "wieki temu"; to nie wszystkie niuanse pamiętam.

Używam LAN1 - generalnie jako wewnętrzny do głównego routera i LAN4 podłączony do routerka TP-LINK TL-MR3020 i do niego jakiś modem LTE Huawei. Dlaczego nie główne ? Bo na razie mam takie sobie łącze i do Photo i Audio korzystam ja i rodzina z LTE.
Oczywiście wykupione publiczne IP, zrobiony DynDNS na TP-LINKu. Do routera się dostawałem, nie mogłem dostać się do żadnych usług. 2 dni kombinacji - a to takie proste było :idea: ; :arrow: załączyć "wiele bram" - prawie wszystko działa. Za wyjątkiem PhotoStation.
Po LANie czy QuickConnect - PhotoStation działa.


Z kompa czy aplikacji mobilnych nie da się aktualnie dostać po LTE/LAN4 do PhotStation.

Ustawienia sieciowe:
LAN1 (ogolnie DHCP z przypisaniem na głównym routerze )
192.168.1.110
255.255.255.0
Brama i DNS 192.168.1.1
*brama domyślna

LAN4 (recznie):
192.168.0.150
255.255.255.0
Brama i DNS: 192.168.0.254 /IP routera Tp-Link/


Wyłączenie zapory nic nie daje.

Nie zainstalowane WebStation. Ale chyba nie ma znaczenia, samo PS działa.

adres https://nazwa.domena:xy02/photo/ - nie odpowiada
Taki sam port ustawiłem w samym PhotoStation.

Obrazek


Obrazek


Gdy zmienię port na inny "zx01" z dopiskiem PHOTO, gdzie działa np AudioStation to mam:

Obrazek



Co zrobiłem źle, czego nie ustawiłen. :?: :?:

DS1515+ DSM 6.1.4-15217u5

Mała edyta była.

Re: PhotoStation po resecie nie dziala na 2-im lanie po LTE

: śr sty 02, 2019 12:39 pm
autor: michau
Z tego co widzę to masz jakieś inne porty wybrane. Na jaki port go przekierowałeś w TP-Linku?

Re: PhotoStation po resecie nie dziala na 2-im lanie po LTE

: czw sty 17, 2019 12:22 am
autor: ElectricMan
Wiesz już nie pamiętam co i jak. Ogólnie temat nie aktualny, bo zmieniłem Synka, łącze itd. LTE wypadło z obiegu.

Re: PhotoStation po resecie nie dziala na 2-im lanie po LTE

: czw sty 17, 2019 8:38 pm
autor: Przemuss
@Michau jeszcze trochę to odznaka "złota łopata" będzie twoja.

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka


Re: PhotoStation po resecie nie dziala na 2-im lanie po LTE

: czw sty 17, 2019 8:50 pm
autor: michau
Kur... nie spojrzałem który to rok tylko dzień i miesiąc. Przydałoby się jakieś zabezpieczanie informujące że w danym wątku nikt nic nie napisał przez ponad 30 dni...