Zmiana nazwy wyświetlanej: "File Station" na polski ciąg znaków

ODPOWIEDZ
Maciejko
Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: pt cze 15, 2018 11:53 am

Zmiana nazwy wyświetlanej: "File Station" na polski ciąg znaków

Post autor: Maciejko » pt cze 15, 2018 11:57 am

Witam,
Jestem posiadaczem Synology RackStation RS3617xs+. Doinstalowałem pakiet o nazwie File Station. Bardzo proszę o pomoc w zmianie nazwy komponentu który pojawia się na pulpicie po zalogowaniu z ciągu znaków: "File Station" na: "Foldery". Czy jest w ogóle to wykonalne w prosty sposób?

z poważaniem
Maciek
File Station.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

psmanek
Uczeń Mistrza
Posty: 725
Rejestracja: ndz sty 24, 2016 1:18 pm

Re: Zmiana nazwy wyświetlanej: "File Station" na polski ciąg znaków

Post autor: psmanek » pt cze 15, 2018 12:21 pm

Niestety nazwy pakietów nie są personalizowane.

Przemuss
Uczeń Mistrza
Posty: 679
Rejestracja: wt gru 15, 2015 12:19 pm
Lokalizacja: Żyrardów

Re: Zmiana nazwy wyświetlanej: "File Station" na polski ciąg znaków

Post autor: Przemuss » pn cze 18, 2018 11:49 pm

A możesz nam zdradzić jaki jest sens zmiany nazwy skrótu?
Jedyny który przychodzi mi do głowy to user 60+ do którego nie wiele trafia.

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka

Administratorzy dzielą się na tych, którzy robią kopie zapasowe i tych, którzy będą je robili.

Serwery NAS:
Synology DS211j, DS1511+, RS2212RP+ DS1513+

"Zasłanianie się dysleksją, to jak chwalenie się małym fiu...."- by Pati
gg 2101676

Fixer
Trochę Wie
Posty: 111
Rejestracja: pn mar 13, 2017 10:46 am
Kontaktowanie:

Re: Zmiana nazwy wyświetlanej: "File Station" na polski ciąg znaków

Post autor: Fixer » wt cze 19, 2018 4:37 am

widać:
surveillance station
video station,
file station,
download station ,
photo station,
audio station,
web station,
calendar,
...są traktowane inaczej
http://codesnippets.pl - baza porad dla programistów, webmasterów, grafików

Maciejko
Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: pt cze 15, 2018 11:53 am

Re: Zmiana nazwy wyświetlanej:

Post autor: Maciejko » wt cze 19, 2018 1:45 pm

Przemuss pisze:
pn cze 18, 2018 11:49 pm
A możesz nam zdradzić jaki jest sens zmiany nazwy skrótu?
System jest wdrożony dla użytkowników w całej Polski. Są to ludzie nieinformatyczni, którzy muszą z niego korzystać. Po prostu chciałem spolszczyć nazwę, aby była bardziej przyjazna i intuicyjna dla użytkownika końcowego, który musi się zalogować i pobrać plik - cały system jest po polsku, zatem zależy mi aby nie występowały angielskie nazwy przeplatane z polskimi.
chanege_name.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Przemuss
Uczeń Mistrza
Posty: 679
Rejestracja: wt gru 15, 2015 12:19 pm
Lokalizacja: Żyrardów

Re: Zmiana nazwy wyświetlanej: "File Station" na polski ciąg znaków

Post autor: Przemuss » wt cze 19, 2018 4:42 pm

Czasem nie warto robić wszystkim "dobrze".
Niestety w DSM nie ma oficjalnie możliwości personalizacji nazw własnych. W którymś pliku systemowym pewnie można to zmienić ale zmiana może spowodować nie stabilność systemu.

Daj im instrukcję obrazkową to będą wiedzieli co i jak.

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka

Administratorzy dzielą się na tych, którzy robią kopie zapasowe i tych, którzy będą je robili.

Serwery NAS:
Synology DS211j, DS1511+, RS2212RP+ DS1513+

"Zasłanianie się dysleksją, to jak chwalenie się małym fiu...."- by Pati
gg 2101676

Fixer
Trochę Wie
Posty: 111
Rejestracja: pn mar 13, 2017 10:46 am
Kontaktowanie:

Re: Zmiana nazwy wyświetlanej:

Post autor: Fixer » czw cze 21, 2018 3:14 pm

Maciejko pisze:
wt cze 19, 2018 1:45 pm
cały system jest po polsku, zatem zależy mi aby nie występowały angielskie nazwy przeplatane z polskimi.
Brawo! Ja też na co dzień walczę z tym, żeby nie mieszać języków w mowie i piśmie. I nie którym naprawdę ciężko jest to zrozumieć.
http://codesnippets.pl - baza porad dla programistów, webmasterów, grafików

ODPOWIEDZ