Problem z logiwaniem konto admin

#1
Witam,
zauważyłem, że mam jeden komputer w grupie domowej, na który mam problem z logwaniem.
Łącząc się przez WiFi, do której również podpięty jest DS wpisuje tak jak zawsze adres servera:port
Wchodzę na stronę, wpisuję jak zawsze: login i hasło admina a otrzymuje zwrotnie informację, że użytkownik nie jest uprawniony do logowania.
Inne komputery podpięte w ten sam sposób działają normalnie
Miał ktoś kiedyś taki przypadek?
obecnie DSM 5.2
DS214play + 2x WD Purple 2TB
UPS APC ES 700VA
Internet szkoda gadać :(

Re: Problem z logiwaniem konto admin

#6
look12 pisze:
Unr3al2 pisze:Wprowadzając x razy błędnie dane do logowania.
I na czarną listę trafia adres IP, i jest blokowane konkretne urządzenie.
Dokładnie konkretny adres IP. Dwa posty wyżej to napisałem :)
Unr3al2 pisze:Sprawdź czy ten adres komputera nie został dodany do czarnej listy w panelu sterowania.
Urządzenie może zmienić adres ip i będzie mogło dalej się logować.
QNAP TVS-471 / 6.1.3-15152-6 / 2x Segate 2TB RAID1 btrfs / 4GB RAM
DS918+ / DSM 6.2 / Segate 2TBx3/ SSD120GB / 8 GB RAM mod
DS710+ / DSM 4.2 / Segate 2TB / 2GB RAM mod

Re: Problem z logiwaniem konto admin

#7
Nawiązując do wątku,
zablokowałem hasło admina i konto użytkownika próbując zalogować się na serwer po wymianie routera. Adresacja z DHCP nadała komputerom inne adresy IP - co spowodowało problemy z logowaniem i zablokowanie kont. Przy dwuetapowej autoryzacji doprowadziło niestety do resetowania serwera.
DS 214se 2xWD30EFRX - DSM 5.2-5644 Update 3

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość