co znowu wyłączyłem

ODPOWIEDZ
kozaczy
Amator
Posty: 12
Rejestracja: czw lut 15, 2018 4:39 pm
Lokalizacja: Kujawsko-Pomorskie

co znowu wyłączyłem

Post autor: kozaczy » pt mar 30, 2018 4:59 pm

Witam dzisiaj mam troszkę czasu i bawię się ustawieniami, i tak w eksplorator win od samego początku w części "sieć" widziałem synology a po kliknięciu foldery współdzielne (nie mam na myśli zmapowanego dysku). Teraz bawiąc się ustawieniami komputer już tego nie pokazuje. Chciałbym to przywrócić ale szczerze nie wiem jak. Proszę o pomoc, gdzie mam przywrócić ustawienia na serwerze aby było po staremu.

Awatar użytkownika
WILU
Uczeń Mistrza
Posty: 724
Rejestracja: śr gru 30, 2015 10:58 pm
Lokalizacja: Tychy

Re: co znowu wyłączyłem

Post autor: WILU » pt mar 30, 2018 5:49 pm

jeśli dobrze zrozumiałem to chodzi Ci o brak widoczności NAS-a w otoczeniu sieciowym. było już na ten temat trochę napisane:
viewtopic.php?f=12&t=1231
jeśli sprawa dotyczy Windowsa 10 to tam coś ewidentnie jest zwalone od jakiegoś czasu, bo masa ludzi w internetach wylewa żale na ten temat.
Pomoc dla chorego Łukasza. >>PILNE<<
RS3617XS+ | RS815+ | RS214 | RX415 | DS1817+ | DS415+ | DS1010+ | DS216j | DS215j | DX213
>> Udzielam pomocy TYLKO I WYŁĄCZNIE na forum <<

kozaczy
Amator
Posty: 12
Rejestracja: czw lut 15, 2018 4:39 pm
Lokalizacja: Kujawsko-Pomorskie

Re: co znowu wyłączyłem

Post autor: kozaczy » sob mar 31, 2018 9:49 am

Tak sprawa dotyczy Win 10 po kilku resetach kompa samo wróciło do poprzedniego stanu. Synek okazał się OK

ODPOWIEDZ