Jak zrobić kopię Photo Station?

Awatar użytkownika
michau
Posty: 69
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:03 pm
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Jak zrobić kopię Photo Station?

Postautor: michau » pn maja 01, 2017 2:29 pm

Witam,
czy ktoś zagłębiał się w temacie zrobienia kopii Photo Station? Chodzi mi o taką kopię, że przy przejściu na nowe urządzenie i nowe dyski nie trzeba będzie ponownie konwertowania wszystkich zdjęć. Miniaturki folderów będą takie jak ja sobie ustawiłem a nie losowa. Aktualnie mam prawie 200 tysięcy zdjęć na swoim NASie i poszukuję jakiś wskazówek.
NAS:
[ main ] Synology DS1515+ | 6 GB RAM | DSM 6 | 5 x WD Red WD60EFRX ext4 RAID 5

wlodekh
Posty: 34
Rejestracja: śr sty 27, 2016 12:37 pm

Re: Jak zrobić kopię Photo Station?

Postautor: wlodekh » wt maja 02, 2017 12:06 pm

Hyper Backup i zaznaczasz aplikację Photo Station. Oczywiście folder ze zdjęciami też. Przywracałem zdjęcia z takiej kopii i chyba nie było tworzenia miniatur, ale głowy nie dam.

Awatar użytkownika
michau
Posty: 69
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:03 pm
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Re: Jak zrobić kopię Photo Station?

Postautor: michau » wt maja 02, 2017 3:22 pm

Tylko ja mam prawie 3TB zdjęć. A można tam zrobić samą kopię aplikacji?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
NAS:
[ main ] Synology DS1515+ | 6 GB RAM | DSM 6 | 5 x WD Red WD60EFRX ext4 RAID 5

wlodekh
Posty: 34
Rejestracja: śr sty 27, 2016 12:37 pm

Re: Jak zrobić kopię Photo Station?

Postautor: wlodekh » wt maja 02, 2017 3:57 pm

Obawiam się, że nie, samej aplikacji się nie da. Można spróbować oszukać HB wybierając inny niż /photo folder do przechowywania zdjęć - zdaje się, że domyślnie razem z aplikacją Photo Station HB robi również kopię właśnie katalogu /photo - ale chyba nie tędy droga. Nie znam innego sposobu, poczekaj aż mądrzejsi się wypowiedzą.
Tak naprawdę to nie wyobrażam sobie żeby nie mieć kopii zdjęć, nieważne czy zajmują 3TB. Z tego co piszesz wnioskuję, że nie masz takiego backupu.

Awatar użytkownika
michau
Posty: 69
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:03 pm
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Re: Jak zrobić kopię Photo Station?

Postautor: michau » wt maja 02, 2017 9:16 pm

Mam backup na zewnętrznych dyskach. Ale gdyby przyszło to odtwarzać to ok czasu znowu by się miniaturki robiły.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
NAS:
[ main ] Synology DS1515+ | 6 GB RAM | DSM 6 | 5 x WD Red WD60EFRX ext4 RAID 5


Wróć do „Photo Station”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości