Synology kupił QNAP'a?

Awatar użytkownika
BWaliszewski
Posty: 149
Rejestracja: pt gru 18, 2015 2:55 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

Synology kupił QNAP'a?

Postautor: BWaliszewski » pt cze 09, 2017 10:36 am

Taką ploteczkę usłyszałem w tak zwanych informatycznych kuluarach. Zdecydowanie temu zaprzeczyłem mówiąc, że to BZDURA i nieco się przy tym bulwersując... ale od kilku dni nie daje mi to spokoju. Czy ktoś coś na ten temat wie? Ktoś może potwierdzić lub zdecydowanie zaprzeczyć?
RT1900ac / SRM 1.1.4-6509 Update 3
DS916+ / DSM 6.1.2-15132 / 4x WDRed 3TB RAID6 / 2GB
RS815+ / DSM 6.1.1/ 4x WDRed 3TB SHR / 2GB
RS810+ / DSM 5.2 / 4x WDBlack 2TB SHR / 1GB
DS412 / DSM 6.1.1 / 4x WDRed 3TB /

Przemuss
Posty: 428
Rejestracja: wt gru 15, 2015 12:19 pm
Lokalizacja: Żyrardów

Re: Synology kupił QNAP'a?

Postautor: Przemuss » pt cze 09, 2017 10:58 am

Pierwszy kwietnia był jakiś czas temu. Żart niezły, ale może kiedyś stanie się prawdą. Oby nie odwrotnie.
Administratorzy dzielą się na tych, którzy robią kopie zapasowe i tych, którzy będą je robili.

Serwery NAS:
Synology DS211j, DS1511+, RS2212RP+ DS1513+

"Zasłanianie się dysleksją, to jak chwalenie się małym fiu...."- by Pati
gg 2101676

maciuj
Posty: 40
Rejestracja: pt sty 27, 2017 10:04 am

Re: Synology kupił QNAP'a?

Postautor: maciuj » pt cze 09, 2017 5:52 pm

skąd wiecie może kupili jakąś jedna sztukę żeby podpatrzyć co ma konkurencja i w końcu jakieś nowe procki wsadzą do nowych modeli, aż się prosi o coś takiego ;)

Pinki
Posty: 42
Rejestracja: sob sty 02, 2016 2:06 am
Lokalizacja: Jelcz-Laskowice

Re: Synology kupił QNAP'a?

Postautor: Pinki » pt cze 09, 2017 6:11 pm

Lepiej zeby nie kupili, bo konkurencja zawsze dobra :)

Awatar użytkownika
BWaliszewski
Posty: 149
Rejestracja: pt gru 18, 2015 2:55 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

Re: Synology kupił QNAP'a?

Postautor: BWaliszewski » ndz cze 11, 2017 9:32 pm

Zatem ulżyło mi niezmiernie... ot czasem nawet poważni ludzie rozsiewają plotki rodem z bazaru - stąd moje zaniepokojenie.
RT1900ac / SRM 1.1.4-6509 Update 3
DS916+ / DSM 6.1.2-15132 / 4x WDRed 3TB RAID6 / 2GB
RS815+ / DSM 6.1.1/ 4x WDRed 3TB SHR / 2GB
RS810+ / DSM 5.2 / 4x WDBlack 2TB SHR / 1GB
DS412 / DSM 6.1.1 / 4x WDRed 3TB /

jacek1008
Posty: 209
Rejestracja: sob mar 05, 2016 3:18 pm

Re: Synology kupił QNAP'a?

Postautor: jacek1008 » pt cze 16, 2017 9:30 am

Jak Lepper w sejmie mówił o lądowaniu w Polsce Talibów też nikt mu nie wierzył. Co więcej, wszyscy go mieli za błazna, a tu nagle.. prawda... lądowali.

Awatar użytkownika
BWaliszewski
Posty: 149
Rejestracja: pt gru 18, 2015 2:55 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

Re: Synology kupił QNAP'a?

Postautor: BWaliszewski » pt cze 16, 2017 11:17 am

Jednak trudno mi uwierzyć, że TAK DUŻA transakcja - byłaby przez wszystkich przemilczana... ani kupiec by się nie pochwalił, ani sprzedający? Tak sobie myślę, że takie ruchy byłyby widoczne na giełdach. Tego nie da się ukryć. Nie lubię snuć teorii spiskowych. Ot - usłyszałem taką plotkę, potwierdzoną... inną plotką, której źródła nikt nie znał. Podejrzewam, że była to próba "zablaśnięcia" wiedzą o NAS'ach... przed kimś kto się na nich zna.
RT1900ac / SRM 1.1.4-6509 Update 3
DS916+ / DSM 6.1.2-15132 / 4x WDRed 3TB RAID6 / 2GB
RS815+ / DSM 6.1.1/ 4x WDRed 3TB SHR / 2GB
RS810+ / DSM 5.2 / 4x WDBlack 2TB SHR / 1GB
DS412 / DSM 6.1.1 / 4x WDRed 3TB /

jacek1008
Posty: 209
Rejestracja: sob mar 05, 2016 3:18 pm

Re: Synology kupił QNAP'a?

Postautor: jacek1008 » pt cze 16, 2017 8:57 pm

Z tego co widziałem DS918 na wyjście HDMI. Czyżby jednak pomysł z Qnapa? A co chwalenia się firm... hmmm Synology nie będzie się chwalić zakupem takiego badziewia jak Qnap a Qnap nie będzie się chwalić tym, że doprowadzili firmę do tego że musieli ją sprzedać konkurencji :-)

Awatar użytkownika
BWaliszewski
Posty: 149
Rejestracja: pt gru 18, 2015 2:55 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

Re: Synology kupił QNAP'a?

Postautor: BWaliszewski » sob cze 17, 2017 8:08 am

Myślę, że to zbyt daleko idące dywagacje!

1. Dla mnie obecność HDMI to dowód na to, że Synology jednak idzie z duchem czasu [a nie na zakup jednego przez drugiego] - nawet jeśli QNAP wprowadził je pierwszy
2. @jacek1008 - musisz się nauczyć szanować konkurencję - nawet jeśli jest Twoim wrogiem! Przecież dobrze wiesz, że QNAP to nie jest badziew

Miłego dnia!
:-)
RT1900ac / SRM 1.1.4-6509 Update 3
DS916+ / DSM 6.1.2-15132 / 4x WDRed 3TB RAID6 / 2GB
RS815+ / DSM 6.1.1/ 4x WDRed 3TB SHR / 2GB
RS810+ / DSM 5.2 / 4x WDBlack 2TB SHR / 1GB
DS412 / DSM 6.1.1 / 4x WDRed 3TB /

quba
Posty: 7
Rejestracja: sob cze 17, 2017 8:44 pm
Kontaktowanie:

Re: RE: Re: Synology kupił QNAP'a?

Postautor: quba » sob cze 17, 2017 8:49 pm

BWaliszewski pisze:Myślę, że to zbyt daleko idące dywagacje!

1. Dla mnie obecność HDMI to dowód na to, że Synology jednak idzie z duchem czasu [a nie na zakup jednego przez drugiego] - nawet jeśli QNAP wprowadził je pierwszy
2. @jacek1008 - musisz się nauczyć szanować konkurencję - nawet jeśli jest Twoim wrogiem! Przecież dobrze wiesz, że QNAP to nie jest badziew

Miłego dnia!
:-)
Qnap to nie badziew ale chyba jako jedyny w PL steruje cenami swoich produktów :)


Wróć do „Sprzęt”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość