Problem z Download Station

roberta
Posty: 7
Rejestracja: czw lut 04, 2016 6:32 pm

Problem z Download Station

Postautor: roberta » czw lut 04, 2016 6:54 pm

W wersjach DSM 4... jak wybierałem plik torrentowy to jeżeli torrencie znajdowało się kilka plików to można było zaznaczyć pliki które mają być ściągnięte i ściągały się te które chciałem, w wersjach DMS 5.... zaznaczanie nic nie daje bo ściągają się wszystkie pliki :( .
Co może być przyczyną.

Awatar użytkownika
Zoltar
Posty: 176
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:19 pm
Lokalizacja: pomorskie
Kontaktowanie:

Re: Problem z Download Station

Postautor: Zoltar » czw lut 04, 2016 7:30 pm

A czy podczas wybierania tego co chcesz pobrać pojawia Ci się menu kontekstowe? Jeśli tak to musisz wybrać opcję POBIERZ DO i wtedy w kolejnym oknie musisz zaznaczyć pole "Pokaż okno dialogowe umożliwiające wybór plików do pobrania"

roberta
Posty: 7
Rejestracja: czw lut 04, 2016 6:32 pm

Re: Problem z Download Station

Postautor: roberta » czw lut 04, 2016 9:44 pm

Zoltar pisze:A czy podczas wybierania tego co chcesz pobrać pojawia Ci się menu kontekstowe? Jeśli tak to musisz wybrać opcję POBIERZ DO i wtedy w kolejnym oknie musisz zaznaczyć pole "Pokaż okno dialogowe umożliwiające wybór plików do pobrania"


Tak jak piszesz tylko odznaczanie nic nie daje bo i tak pobiera wszystkie pliki
Załączniki
123.JPG
123.JPG (23.7 KiB) Przejrzano 1001 razy

Awatar użytkownika
Zoltar
Posty: 176
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:19 pm
Lokalizacja: pomorskie
Kontaktowanie:

Re: Problem z Download Station

Postautor: Zoltar » czw lut 04, 2016 9:54 pm

To rzeczywiście dziwne bo u mnie to działa tzn. jeśli jakiś plik odznaczę to go nie pobiera

roberta
Posty: 7
Rejestracja: czw lut 04, 2016 6:32 pm

Re: Problem z Download Station

Postautor: roberta » pt lut 05, 2016 10:37 pm

Czy są gdzieś jakieś dodatkowe ustawienia co by miały na to wpływ

tralek
Posty: 8
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:13 pm

Re: Problem z Download Station

Postautor: tralek » sob lut 06, 2016 1:09 pm

A może poprostu to jest związane z "pieces size" torrenta który pobierałeś. Przy dużym rozmiarze pliku pobieranego może on dochodzić spokojnie do 4MB i wtedy jakieś małe pliki też się załapią.

roberta
Posty: 7
Rejestracja: czw lut 04, 2016 6:32 pm

Re: Problem z Download Station

Postautor: roberta » sob lut 06, 2016 9:41 pm

Dziwi mnie głównie to że przy DSM4.. wszystko było dobrze, a teraz przy DSM5.. jest jak jest

Awatar użytkownika
mikhnal
Posty: 827
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Problem z Download Station

Postautor: mikhnal » sob lut 06, 2016 11:09 pm

To nie DSM 4 czy 5. To jest związanie z tym, co napisał @tralek - z wielkością kawałków z których składa się torrent. Niektóre pliki mniejsze od "jednostki" torka mogą się załapać na odbiór. Za czasów DSM 4 torrenty były inne i nie wdawajmy się w szczegóły. Dziś torki tworzą inne programy niż kiedyś i tu właśnie "piece size" najczęściej jest wielkości 4MB. Sam zobacz co pokazałeś na zrzucie: ile mają niezaznaczone pliki.
DS415+ / 6.2-22259 Beta / 4x WD Red 6TB RAID5 btrfs / 8GB RAM mod / 2x Noctua A9 FLX fan mod
DS409+ / DSM 4.2-3259 / 4x ST31000528AS 1TB RAID5 / 1GB RAM mod
RT2600ac / SRM 1.1.5-6542 Update 3 / 16GB Sandisk Extreme SDHC U3

roberta
Posty: 7
Rejestracja: czw lut 04, 2016 6:32 pm

Re: Problem z Download Station

Postautor: roberta » sob lut 06, 2016 11:19 pm

W Download Station pokazuje że pominięte
ale w File Station one są
Co do wielkości plików to bez znaczenia, bo czy pobieram plik 4GB czy 560kB jest tak samo
Załączniki
124.JPG
124.JPG (65.83 KiB) Przejrzano 953 razy
125.JPG
125.JPG (54.53 KiB) Przejrzano 953 razy

Awatar użytkownika
mikhnal
Posty: 827
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Problem z Download Station

Postautor: mikhnal » ndz lut 07, 2016 7:30 pm

Ty nadal nie chcesz zrozumieć o czym piszemy. Wiec tak się teraz będzie ściągać. Będziesz sobie kasować te małe niechciane pliki. Zrób eksperyment i zaznacz w torku do ściągnięcia małe pliki, a odznacz taki 4GB.
DS415+ / 6.2-22259 Beta / 4x WD Red 6TB RAID5 btrfs / 8GB RAM mod / 2x Noctua A9 FLX fan mod
DS409+ / DSM 4.2-3259 / 4x ST31000528AS 1TB RAID5 / 1GB RAM mod
RT2600ac / SRM 1.1.5-6542 Update 3 / 16GB Sandisk Extreme SDHC U3


Wróć do „DSM 5.x”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość