DS1515+ z DSM 4

bartoszek
Posty: 4
Rejestracja: sob gru 19, 2015 12:16 pm
Kontaktowanie:

DS1515+ z DSM 4

Postautor: bartoszek » ndz lip 02, 2017 1:48 pm

Czy upgrade na DSM6 z DSM4 nie pokiereszuje ustawień i czy jest potrzeba upgrade. Jakieś nowe funkcjonalności, szybsze działanie itp. Jest możliwość serwera z PHP7? Sprawdzał ktoś jaka wydajność tego atoma w tym modelu jako serwera www z bazą danych?
Pożyczki chwilówki online na DSM ;-) http://www.twoja-pozyczka.pl

quba
Posty: 8
Rejestracja: sob cze 17, 2017 8:44 pm
Kontaktowanie:

Re: DS1515+ z DSM 4

Postautor: quba » pn lip 03, 2017 5:47 pm

Upgrade wymagany jest ze względów bezpieczeństwa. Mnóstwo zalatanych podatności pomiędzy tymi wersjami. Wydajność photostatation bardzo na + własnie ze względu na php7.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

bartoszek
Posty: 4
Rejestracja: sob gru 19, 2015 12:16 pm
Kontaktowanie:

Re: DS1515+ z DSM 4

Postautor: bartoszek » wt lip 04, 2017 4:50 pm

Czyli nie ma ryzyka, że coś się wykrzaczy przy upgrade i NAS przestanie reagować. Nigdy upgrade DSM-a nie był robiony. Można powiedzieć, że jest fabryczny :-)
Pożyczki chwilówki online na DSM ;-) http://www.twoja-pozyczka.pl

quba
Posty: 8
Rejestracja: sob cze 17, 2017 8:44 pm
Kontaktowanie:

Re: DS1515+ z DSM 4

Postautor: quba » wt lip 04, 2017 5:02 pm

Ryzyko jest ale tylko w przypadku niestandardowej konfiguracji paczek oprogramowania. Sam system pójdzie 1 do 1.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka


Wróć do „Modele serii +”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość