DS115j + Edimax EW-7711UAN = nie działa

dudim
Posty: 4
Rejestracja: pt gru 18, 2015 3:29 pm

DS115j + Edimax EW-7711UAN = nie działa

Postautor: dudim » sob gru 19, 2015 8:20 pm

Witam, jak w temacie:

karta Edimax EW-7711UAN (jest na liście kompatybilnych urządzeń) nie chce współpracować z DS115j, czy można to zmienić, czy trzeba szukać innej karty?

Pozdrawiam

Unr3al2
Posty: 251
Rejestracja: pt gru 11, 2015 11:01 am

Re: DS115j + Edimax EW-7711UAN = nie działa

Postautor: Unr3al2 » sob gru 19, 2015 10:53 pm

Wykrywa Ci ją w centrum informacji ??
Jak tak to zgłaszaj do synology problem.
QNAP TVS-471 / 6.1.3-15152-6 / 2x Segate 2TB RAID1 btrfs / 4GB RAM
DS710+ / DSM 4.2 / Segate 2TB / 2GB RAM mod

dudim
Posty: 4
Rejestracja: pt gru 18, 2015 3:29 pm

Re: DS115j + Edimax EW-7711UAN = nie działa

Postautor: dudim » ndz gru 20, 2015 8:53 am

Nie, nie wykrywa.
Karta jest w pełni sprawna, nie ukrywam że jest to mocno irytujące. Skoro karta nie jest kompatybilna to po kiego grzyba umieszczają ją na liście?

Unr3al2
Posty: 251
Rejestracja: pt gru 11, 2015 11:01 am

Re: DS115j + Edimax EW-7711UAN = nie działa

Postautor: Unr3al2 » ndz gru 20, 2015 9:57 am

Kartę podłączyłeś pod USB przez kabel czy bezpośrednio??
Inne urządzenia w tym porcie Ci wykrywa??
Nawet jak urządzenie jest nie kompatybilne to powinno go tu pokazać.
QNAP TVS-471 / 6.1.3-15152-6 / 2x Segate 2TB RAID1 btrfs / 4GB RAM
DS710+ / DSM 4.2 / Segate 2TB / 2GB RAM mod

dudim
Posty: 4
Rejestracja: pt gru 18, 2015 3:29 pm

Re: DS115j + Edimax EW-7711UAN = nie działa

Postautor: dudim » ndz gru 20, 2015 10:03 am

kartę podłączałem na wszystkie możliwe sposoby z kablem i bez, bez efektu. Zrobiłem też reset serwera i na nowo zainstalowałem aktualizacje. Karta jest sprawna, pracuje bez problemu i na macu i Win7. Może synology nie sprawdzało tej karty na tym konkretnym serwerze? Jaka karta z opcją routera na 100 ruszy na DS115j?

Unr3al2
Posty: 251
Rejestracja: pt gru 11, 2015 11:01 am

Re: DS115j + Edimax EW-7711UAN = nie działa

Postautor: Unr3al2 » ndz gru 20, 2015 10:39 am

Wyślij zgłoszenie :
Zaloguj się do DSM > Menu górne> Centrum pomocy.
Najpierw wygeneruj logi z Usługi pomocy technicznej a później wyślij zgłoszenie -> Skontaktuj się z pomocą techniczną.
QNAP TVS-471 / 6.1.3-15152-6 / 2x Segate 2TB RAID1 btrfs / 4GB RAM
DS710+ / DSM 4.2 / Segate 2TB / 2GB RAM mod


Wróć do „Modele serii J”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości