Jak przenieść stronę z HOME.pl na Synology ?

arek28
Posty: 7
Rejestracja: wt mar 01, 2016 1:14 pm
Lokalizacja: POLSKA

Jak przenieść stronę z HOME.pl na Synology ?

Postautor: arek28 » pt mar 31, 2017 10:02 am

Synology ma pakiet WEB i masę dodatkowych pakietów więc jak postawić własną stronę na Synology zamiast trzymać na Home.pl ?
Taki wątek na pewno przyda się forumowiczom którzy inwestują w drogi sprzęt i mogliby oszczędzić zamiast płacić 400 zł rocznie HOME.pl za hosting !

Mam pakiet Business Cloud Starter na Home.pl i zastanawiam się czy mogę przenieść to na SYNOLOGY?
Strona www jest zrobiona w wordpress kilka lat temu przez informatyka.
Internet dostarcza mi VECTRA, adres IP mam dynamiczny, łącze 50 mb/5mb, ale jest możliwość zmiany na stały IP jeśli trzeba,

Warto stworzyć łatwy poradnik dla innych !
Jeśli ktoś to już zrobił niech się podzieli z forumowiczami, Pozdro !!

psmanek
Posty: 273
Rejestracja: ndz sty 24, 2016 1:18 pm

Re: Jak przenieść stronę z HOME.pl na Synology ?

Postautor: psmanek » pt mar 31, 2017 10:59 am

Przy większym obciążeniu 5 Mb/s raczej nie wystarczy, aby obsłużyć stronę www ;/ ale to już temat na inną rozmowę.

Awatar użytkownika
mikhnal
Posty: 870
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Jak przenieść stronę z HOME.pl na Synology ?

Postautor: mikhnal » pt mar 31, 2017 12:18 pm

Przy takim łączu i tym dostawcy zostaw stronę na hołmie.
Spacyfikuj najpierw jakąś prostą stronę w hateemelu, żeby była widoczna z zewnątrz.
DS3018xs
    DSM 6.2-22259 Beta
    5x WD Red 6TB RAID5 btrfs
    2x WD Blue M.2 250GB RAID1 SSD Read/Write Cache @ M2D17
    2x Noctua A9 FLX fan mod
RT2600ac
    SRM 1.1.5-6542 Update 4
    16GB Sandisk Extreme SDHC U3

arek28
Posty: 7
Rejestracja: wt mar 01, 2016 1:14 pm
Lokalizacja: POLSKA

Re: Jak przenieść stronę z HOME.pl na Synology ?

Postautor: arek28 » wt kwie 04, 2017 1:45 am

Vectra zaproponowała zmianę usługi z kl.indywidualny na Biznes i zamiast 600 zł rocznie za tv+internet płaciłbym za dokładnie to samo ale pod nazwą Biznes o 228 zł więcej czyli 828 zł rocznie ale w zamian ze stałym IP.
Dodatkowo muszę podpisać umowę na kolejne 24 miesiące....
ciężko uznać to za sensowne rozwiązanie :/

Czyli musimy trzymać nasze strony na niemieckim home.pl i nasze pieniądze wydane na NAS Synology się zwrócą przez oszczędności ?
Jakaś inna sensowna alternatywa ? Ktoś coś ?

Przemuss
Posty: 463
Rejestracja: wt gru 15, 2015 12:19 pm
Lokalizacja: Żyrardów

Re: Jak przenieść stronę z HOME.pl na Synology ?

Postautor: Przemuss » wt kwie 04, 2017 10:19 am

Możesz poszukać tańszego hostingu. Ale czy na tańszych będzie taka jakość jak na home.pl... to tego nie wiem.
Np tu https://hostinghouse.pl/hosting masz 1GB przestrzeni za 25zł netto rocznie. Jak wygląda jakość i czas reakcji na reklamacje tego nie wiem.
Administratorzy dzielą się na tych, którzy robią kopie zapasowe i tych, którzy będą je robili.

Serwery NAS:
Synology DS211j, DS1511+, RS2212RP+ DS1513+

"Zasłanianie się dysleksją, to jak chwalenie się małym fiu...."- by Pati
gg 2101676


Wróć do „Inne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość