PhotoStation po resecie nie dziala na 2-im lanie po LTE

Awatar użytkownika
ElectricMan
Amator
Posty: 14
Rejestracja: pt gru 25, 2015 11:13 am

PhotoStation po resecie nie dziala na 2-im lanie po LTE

Postautor: ElectricMan » pt gru 29, 2017 1:40 pm

Ostatnio zachciało mi się zmian i zresetowałem całego Synka i utworzyłem na nowo Wolumeny itd.
Jako że mam na chwilę drugiego Synka to na nim zrobiłem kopie swojego z HyperBackup.

Głupi byłem że nie zrobiłem wszystkich, ale to wszystkich printscreenow dla swojego Synka. :cry:
Bo zapisane ustawienia nie zapisują np ustawień sieciowych. :?:
Dodam że przed resetem wszystko działało. A że to większość rzeczy ustawiałem "wieki temu"; to nie wszystkie niuanse pamiętam.

Używam LAN1 - generalnie jako wewnętrzny do głównego routera i LAN4 podłączony do routerka TP-LINK TL-MR3020 i do niego jakiś modem LTE Huawei. Dlaczego nie główne ? Bo na razie mam takie sobie łącze i do Photo i Audio korzystam ja i rodzina z LTE.
Oczywiście wykupione publiczne IP, zrobiony DynDNS na TP-LINKu. Do routera się dostawałem, nie mogłem dostać się do żadnych usług. 2 dni kombinacji - a to takie proste było :idea: ; :arrow: załączyć "wiele bram" - prawie wszystko działa. Za wyjątkiem PhotoStation.
Po LANie czy QuickConnect - PhotoStation działa.


Z kompa czy aplikacji mobilnych nie da się aktualnie dostać po LTE/LAN4 do PhotStation.

Ustawienia sieciowe:
LAN1 (ogolnie DHCP z przypisaniem na głównym routerze )
192.168.1.110
255.255.255.0
Brama i DNS 192.168.1.1
*brama domyślna

LAN4 (recznie):
192.168.0.150
255.255.255.0
Brama i DNS: 192.168.0.254 /IP routera Tp-Link/


Wyłączenie zapory nic nie daje.

Nie zainstalowane WebStation. Ale chyba nie ma znaczenia, samo PS działa.

adres https://nazwa.domena:xy02/photo/ - nie odpowiada
Taki sam port ustawiłem w samym PhotoStation.

Obrazek

Obrazek

Gdy zmienię port na inny "zx01" z dopiskiem PHOTO, gdzie działa np AudioStation to mam:

Obrazek


Co zrobiłem źle, czego nie ustawiłen. :?: :?:

DS1515+ DSM 6.1.4-15217u5

Mała edyta była.

Wróć do „Photo Station”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość