Udostępnianie łączy DSM 6.0

misiukosta
Posty: 1
Rejestracja: ndz kwie 10, 2016 8:09 pm

Udostępnianie łączy DSM 6.0

Postautor: misiukosta » ndz kwie 10, 2016 8:22 pm

Witam
Po aktualizacji DSM do wersji 6.0 nie ma możliwości udostępniania łączy w File Station. Przy próbie udostępnienia łączy do plików prawy klawisz myszy jest nieaktywny, nie wywołuję żadnej akcji, również przyciski Akcja i Narzędzia nie działają. Natomiast po zalogowaniu się z poziomu aplikacji mobilnej wszystko działa prawidłowo.

Awatar użytkownika
WILU
Posty: 516
Rejestracja: śr gru 30, 2015 10:58 pm
Lokalizacja: Tychy

Re: Udostępnianie łączy DSM 6.0

Postautor: WILU » ndz kwie 10, 2016 9:38 pm

hmmm sprawdziłem właśnie u siebie na DS215j i działa to co opisałeś :roll: oczywiście DSm 6.0, przeglądarka chrome 49, konto admina.
Pomoc dla chorego Łukasza. >>PILNE<<
RS3617XS+ | RS815+ | RS214 | RX415 | DS1817+ | DS415+ | DS1010+ | DS216j | DS215j | DX213

lukipl
Posty: 1
Rejestracja: ndz lip 03, 2016 8:26 pm

Re: Udostępnianie łączy DSM 6.0

Postautor: lukipl » ndz lip 03, 2016 8:34 pm

Witam, mam ten sam problem. Po zalogowaniu w sieci lokalnej nie działają przyciski Akcja i Narzędzia - nie mogę przez to wygenerować linku do pliku. Wszystko działa po zalogowaniu zdalnie z zewnętrznej sieci przez quickconnect.
Model: DS115j
DSM 6.0.1-7393 Update 1

Awatar użytkownika
bochen
Posty: 43
Rejestracja: pt sty 29, 2016 8:35 pm

Re: Udostępnianie łączy DSM 6.0

Postautor: bochen » śr gru 21, 2016 1:08 pm

Chłopaki i Dziewczęta,

Mam troszkę inny problem z udostępnianiem łączy.
A mianowicie chodzi o o "Utworzenie żądania pliku" ( udostępnione łącze aby ktoś coś tam mi wrzucił do danego katalogu )
Poniżej link udostępnionego łącza:
http://bochen.DSmyNAS.com:8504/sharing/pe67fd934

Zupełnie nie łączy się przez www z różnych komputerów i przeglądarek

Sprzęt: DS1515+
Bieżąca wersja oprogramowania DSM: DSM 6.0.2-8451 Update 6

Co robię źle?

Pozdrawiam
Mateusz
Pozdrawiam
Bochen
------------------------------------------------------------
DS1515+6GB RAM mod //DSM 6.0.2-8451 Update 9
DS216j mod//DSM 6.1-15022 RC
Obrazek

Awatar użytkownika
mikhnal
Posty: 895
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Udostępnianie łączy DSM 6.0

Postautor: mikhnal » śr gru 21, 2016 1:30 pm

A jeśli tworzysz kolejny link do udostępnienia to nr portu (w tym przypadku :8504/) się zmienia?
DS3018xs
    DSM 6.2-23511 Beta 2
    16GB RAM DDR4 2400 CL17 ECC
    5x WD Red 6TB RAID5 btrfs
    2x WD Blue M.2 250GB RAID1 SSD Read/Write Cache @ M2D17
    2x Noctua A9 FLX fan mod
RT2600ac
    SRM 1.1.5-6542 Update 4
    16GB Sandisk Extreme SDHC U3

Awatar użytkownika
lepian
Posty: 175
Rejestracja: wt paź 25, 2016 2:46 am
Lokalizacja: W-wa
Kontaktowanie:

Re: Udostępnianie łączy DSM 6.0

Postautor: lepian » śr gru 21, 2016 4:12 pm

wygląda to na zamknięty port 8504 sprawdź czy masz go przekierowanego na routerze

[+] Nmap scan report for bochen.dsmynas.com (89.67.38.17)
Host is up (0.043s latency).

PORT STATE SERVICE
8504/tcp filtered unknown




bochen pisze:Chłopaki i Dziewczęta,

Mam troszkę inny problem z udostępnianiem łączy.
A mianowicie chodzi o o "Utworzenie żądania pliku" ( udostępnione łącze aby ktoś coś tam mi wrzucił do danego katalogu )
Poniżej link udostępnionego łącza:
http://bochen.DSmyNAS.com:8504/sharing/pe67fd934

Zupełnie nie łączy się przez www z różnych komputerów i przeglądarek

Sprzęt: DS1515+
Bieżąca wersja oprogramowania DSM: DSM 6.0.2-8451 Update 6

Co robię źle?

Pozdrawiam
Mateusz
-=[LePiAn]=-

RS2416+ 4x4TB 6GB RAM RS2212+ 4x3TB 5GB RAM DS1815+ 8x3TB 6GB RAM DS713+ 1x1TB 2GB RAM DS115 0,5TB DS115J 1TB RT1900ac
Obrazek

"Każde urządzenie będzie działać lepiej, kiedy włożysz wtyczkę do gniazdka"

Awatar użytkownika
bochen
Posty: 43
Rejestracja: pt sty 29, 2016 8:35 pm

Re: Udostępnianie łączy DSM 6.0

Postautor: bochen » śr gru 21, 2016 5:46 pm

mikhnal i lepian

Porty mi się nie zmieniają na inne, lecz mój błąd polegał na nie przekierowaniu portu.

Jak możecie zweryfikujcie czy teraz działa link i prześlijcie jakiś txt dla sprawdzenia.
U mnie działa poprawnie (lecz z telefony (android 7.0) nie działa kliknięcie na napis "Dodaj plik".
Na komputerze działa poprawnie.

Dzięki za pomoc.

PS. czy da się do funkcji Udostępniania łączy dać osobny port, aby nie wisiało to na moim ogólnym do http.
czy jest to przesadna zachcianka? (chodzi o bezpieczeństwo)

Pozdrawiam
Mateusz
Pozdrawiam
Bochen
------------------------------------------------------------
DS1515+6GB RAM mod //DSM 6.0.2-8451 Update 9
DS216j mod//DSM 6.1-15022 RC
Obrazek

Awatar użytkownika
bochen
Posty: 43
Rejestracja: pt sty 29, 2016 8:35 pm

Re: RE: Re: Udostępnianie łączy DSM 6.0

Postautor: bochen » śr gru 21, 2016 6:00 pm

bochen pisze:mikhnal i lepian

Porty mi się nie zmieniają na inne, lecz mój błąd polegał na nie przekierowaniu portu.

Jak możecie zweryfikujcie czy teraz działa link i prześlijcie jakiś txt dla sprawdzenia.
U mnie działa poprawnie (lecz z telefony (android 7.0) nie działa kliknięcie na napis "Dodaj plik".
Na komputerze działa poprawnie.

Dzięki za pomoc.

PS. czy da się do funkcji Udostępniania łączy dać osobny port, aby nie wisiało to na moim ogólnym do http.
czy jest to przesadna zachcianka? (chodzi o bezpieczeństwo)

Pozdrawiam
Mateusz


Poprawiam się na chromie w telefonie działa. Na systemowej przeglądarce jest problem ale to pewnie o skrypt chodzi.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam
Bochen
------------------------------------------------------------
DS1515+6GB RAM mod //DSM 6.0.2-8451 Update 9
DS216j mod//DSM 6.1-15022 RC
Obrazek

Awatar użytkownika
lepian
Posty: 175
Rejestracja: wt paź 25, 2016 2:46 am
Lokalizacja: W-wa
Kontaktowanie:

Re: Udostępnianie łączy DSM 6.0

Postautor: lepian » śr gru 21, 2016 6:49 pm

Z chrome na pececie i z iphone (safari) też działa , załadowałem testowy plik. Fajny gadzet ;-)
co do zmiany portu to raczej nie bo ta usługa lata za pomocą serwera www.
-=[LePiAn]=-

RS2416+ 4x4TB 6GB RAM RS2212+ 4x3TB 5GB RAM DS1815+ 8x3TB 6GB RAM DS713+ 1x1TB 2GB RAM DS115 0,5TB DS115J 1TB RT1900ac
Obrazek

"Każde urządzenie będzie działać lepiej, kiedy włożysz wtyczkę do gniazdka"

Awatar użytkownika
bochen
Posty: 43
Rejestracja: pt sty 29, 2016 8:35 pm

Re: Udostępnianie łączy DSM 6.0

Postautor: bochen » śr gru 21, 2016 8:20 pm

A więc Panowie mój temat jest załatwiony i można uznać za zamknięty.

Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam
Mateusz
Pozdrawiam
Bochen
------------------------------------------------------------
DS1515+6GB RAM mod //DSM 6.0.2-8451 Update 9
DS216j mod//DSM 6.1-15022 RC
Obrazek


Wróć do „File Station / Serwer plików”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość